PRO România: „Carantina nu este soluţia!”

Începând din data de 12 noiembrie, municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a venit brusc, după ce, săptămâna trecută, incidenţa cumulată de infectări ajunsese la 7,46 cazuri la mia de locuitori, o rată a răspândirii virusului deosebit de periculoasă. Deși semnele unui posibil focar de infecție atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului reședință de județ existau, pasivitatea autorităților a persistat. Mai grav este că, în acest moment, Ialomița nu poate aproxima dimensiunea reală a infectărilor, având în vedere capacitatea redusă de testare.

Autoritățile locale și județene, în frunte cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Ialomiţa, nu au venit cu un plan pentru a preveni răspândirea virusului în rândul populației. Astfel, odată cu începutul lunii noiembrie, Ialomița se confrunta deja cu o creștere accelerată a răspândirii virusului SARS CoV-2. Pe data de 3 noiembrie, județul raporta 119 cazuri în ultimele 24 de ore.

Marian Neacșu și Victor Moraru, candidații ProRomânia la Camera Deputaților, respectiv Senat, au reacționat la această decizie de carantinare a municipiului Slobozia.

Marian Neacșu: ”Carantina nu este soluția corectă pentru cetățeni, este soluția cea mai simplă pentru autorități, atunci când nu-și fac treaba!”

Cine răspunde pentru carantina din Slobozia? Nu ne oferă nimeni nicio explicație? Eu nu am văzut nicio poziție publică a decidenților locali. Nu am văzut NICIUN SET DE SOLUȚII ale administrației locale pentru cetățenii din Slobozia. Carantina nu este soluția corectă pentru cetățeni, este soluția cea mai simplă pentru autorități, atunci când nu-și fac treaba. Este o măsură inutilă fără un program de testare în masă ca să știm cine este infectat și cine nu! Pentru a putea lua măsuri concrete de la caz la caz, fără să afectăm economia și viața de zi cu zi a tuturor ialomițenilor.

Cred că este cazul ca împreună cu cetățenii din Slobozia să ne gândim la anumite lucruri. De ce în primul val al epidemiei, Slobozia nu a intrat în carantină? Pentru că atunci s-au luat măsuri administrative: spălarea și dezinfectarea străzilor din Slobozia; dezinfectarea spațiilor comune din blocurile de locuințe; dezinfectarea mijloacelor de transport în comun; activitățile din piețe, Obor și Bazarul Municipal se desfășurau (nu erau aruncați producătorii în stradă) cu respectarea măsurilor privind numărul maxim de persoane admis precum și cu respectarea măsurilor de igienă.  Acum, după alegerile locale, ce s-a întâmplat? Au rămas autoritățile locale tot cu gândul la alegeri și au uitat de siguranța ialomițenilor? Nu trebuia să fie mai bine pregătite pentru al doilea val? Acestea nu sunt întrebări retorice! Pentru că ele sunt în mintea și pe buzele fiecărui slobozean. Le aude cineva ? Le răspunde cineva ?  Este inacceptabil să se ascundă după birouri când Slobozia îndură. Dacă actualii decidenți locali sunt surzi și muți eu vă asigur că nu sunt.”, a subliniat, Marian Neacșu, candidatul ProRomânia pentru Camera Deputaților.

Victor Moraru: ”Carantina afectează destul de grav viața economică și socială a județului, dar și a noastră!”

Carantina afectează destul de grav viața economică și socială a județului, dar și a noastră. Cea de zi cu zi. Și totuși, până acum, nimeni nu a oferit nicio explicație. În condițiile în care a fost 

 

suficient timp pentru pregătiri pentru al doilea val, mai ales după cazurile Țăndărei și Bărbulești.

Acum, este normal să ne întrebăm:

  1. Care sunt măsurile pregătite ca o astfel de situație să nu se mai repete?Care sunt măsurile pe care le-a luat actuala conducere a Consiliului Județean pentru a sprijini municipalitatea? Care sunt măsurile luate după declararea carantinei pentru Slobozia?
  2. CARE SUNT SOLUȚIILE pentru Slobozia ale decidenților locali și județeni? De ce se aruncă vina tot către cetățeni? Tot ei vor fi de vină și anul viitor într-un al treilea val?

Au avut timp să se pregătească pentru al doilea val. Dar, iată în ce situație ne aflăm, și nimeni nu este de vină. Se aruncă vina către ialomițeni, din păcate.”, a spus Victor Moraru, candidat la Senatul României.

Comandat de Partidul PRO România

Executat de SC EDITOR SRL

Cod AEP: 11200008

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *