Jandarmeria Ialomiţa desfăşoară sesiuni de prim ajutor

Distribuie articolul:

Compartimentul „Informare, Relații Publice și cu Publicul” din cadrul Jandarmeriei Ialomiţa, a remis către redacţia ziarului Ştirea un comunicat de presă, din care să aflăm că acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, orice persoană care ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victimele, dacă are cunoștințele necesare.

 Pentru a veni în sprijinul jandarmilor, care uneori ajung primii la o situație de urgență, la nivel național, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază.

 

Obiectivul principal al acestui curs de pregătire

este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale.

Activitățile de instruire constă în pregătirea teoretică și practică, iar cu ajutorul manechinelor sunt exersate cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio – pulmonară, precum și alte situații în care viața unei persoane poate fi pusă în pericol prin obstrucția căilor respiratorii, când persoana nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Pentru astfel de situații jandarmii au învățat care sunt manevrele pentru dezobstrucția căilor respiratorii la adult, copil și sugar.

Activitățile de instruire au debutat în luna octombrie 2022 și fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *