Spital NOU în Constanţa – 100 milioane Euro, prin PNRR

Distribuie articolul:

Primăria Constanța a recepționat proiectul tehnic, în baza căruia se va realiza „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.

*** Link material video:https://we.tl/t-yYFng52UQe 

În paralel, se pregătește documentația pentru lansarea achiziției privind execuția lucrărilor. Urmează achiziția propriu-zisă și, imediat ce va fi desemnat un constructor și se va semna contractul, vor începe lucrările.

Valoarea proiectului este de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. 

Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp.

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp. 

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical. 

Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie va fi structurată astfel:

Parter – farmacie cu circuit închis, laborator de analize medicale, anatomie patologică și prosectură, vestiare pentru personalul medical, garderobă, spații pentru decontaminare și depozitare tărgi, scaune și paturi, spații pentru depozitare materiale sanitare și nesanitare, depozitare deșeuri și spații tehnice.

Mezanin – zona de investigații R.M.N. și CT, zonă medicină nucleară PET-CT, zonă de medicină nucleară SPECT-C.T., compartiment de radioterapie cu două buncăre, zonă de planning fizicieni, CT-SIM, zona terapie intensiva, pregătire pacienti.

Etaj 1 – Ambulatoriu prevăzut cu următoarele cabinete: urologie și nefrologie, chirurgie generala, chirurgie toracică, obstetrică ginecologie, tratamente chirugicale, ORL, medicină internă -test efort, cardiologie, gastroenterologie, neurologie și psihiatrie, pneumologie, oncologie, dermatologie, explorări funcționale, B.F.T., recoltări probe, zona de investigații (mamograf și X-RAY), investigații endoscopie, colonoscopie, bronhoscopie și secție de spitalizare de zi cu 29 de paturi.

Etajul 2 – Spitalizare continuă compartiment cardiologie cu 7 paturi, zonă intervenții cardiologie – angiografie, saloane post intervenții cu 3 paturi, spitalizare continuă compartiment oncologie medicală cu 15 paturi.

Etajul 3 – Spitalizare continuă, secție chirurgie generală cu 49 de paturi-saloane spitalizare și spații medicale aferente desfășurării activității medicale într-un climat corespunzător normativelor în vigoare.

Etajul 4 – Secție terapie intensivă cu 12 paturi (prevăzută cu filtru transbordare pacienți, filtre personal, 7 saloane), zonă unitate transfuzii sanguine (U.T.S.).

Etajul 5 – Bloc operator, dotat cu 3 săli de operații, salon post operator cu 3 paturi, salon preoperator cu 3 paturi, filtre personal, filtru transbordare pacienti, secție de sterilizare prevazută cu filtre personal.

Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.


Distribuie articolul:

One thought on “Spital NOU în Constanţa – 100 milioane Euro, prin PNRR

  1. Este o veste excelenta pentru locuitorii orasului Constanta! Primaria a receptat proiectul tehnic pentru constructia unei Policlinici Municipale specializate in cardiologie si oncologie. Dupa ce se va finaliza achizitia si se va semna contractul cu constructorul, lucrarile vor incepe imediat. Valoarea proiectului este de peste 100 de milioane de euro, iar noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu. Acesta va fi compus din 8 corpuri, dotate cu cele mai moderne tehnologii, asistate de personal medical calificat. Municipalitatea doreste sa creeze un mediu terapeutic care sa reduca stresul pacientului si sa ofere servicii la standarde europene. Sunt prevazute si incaperi pentru analize medicale, investigatii si chiar o zona de spitalizare de zi. Cu siguranta, acest spital nou va aduce un plus in ceea ce priveste ingrijirea sanatatii locuitorilor din Constanta. Sunt nerabdator sa vad cum va arata si sa il vad functionand la capacitate maxima in iunie 2026. Felicitari Primariei Constanta pentru aceasta initiativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *