Registrul Comerțului – membrii de sindicat din IALOMIȚA se alătură protestelor!

Distribuie articolul:

*  Miting la sediul Ministerului Justiției. Ne opunem discriminării! Cerem eliminarea inechităților salariale!

  Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Sindical-declanșează proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC, în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

 SAONRC cere Guvernului României

demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept  care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupațională ”Justiție”.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

 18-22 aprilie 2024- grevă de tip japonez la nivel național-membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.

 23-25 aprilie 2024-începând cu ora 13:30-mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.

 26 aprilie 2024-începând cu ora 11,00-miting la sediul Ministerului Justiției

 Începând din luna august 2024-declanșare conflict colectiv de muncă

Precizările ne-au fost transmise de către Ionela Anisoara Popescu, reprezentant Grupa Sindicală Ialomiţa

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *