AMARA. După anveloparea blocurilor, parcări şi branşamente la utilităţi…

Distribuie articolul:

Luna aceasta, dl. Alin Sandu – primarul oraşului-staţiune Amara, alături de domnul Marian Pavel, Președintele Consiliului Județean Ialomița și domnul Daniel Ganea, director al ADI Ialomița, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului ”Execuție parcare în cadrul proiectului Branșamente utilități și execuție parcare pentru blocurile de tip ANL, în orașul Amara, județul Ialomița”.

Valoarea totală a proiectului este de 421.656,44 lei, din care finanțare nerambursabilă, în valoare de 330.000 lei, este acordată de Consiliul Județean Ialomița, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală 2023.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea 36 locuri de parcare, 165 mp suprafață alei, 5 rampe de acces pentru persoane cu dizabilitați și zid de sprijin în zona blocurilor ANL din orașul Amara, pentru crearea unui acces rutier și pietonal facil pentru viitorii locatari ai acestor locuințe.

Durata de realizare a proiectului este de 6 luni, iar prin implementarea eficientă a acestuia contribuim la dezvoltarea locală a orașului Amara.

Proiectul nu este unul singular, el vine după un alt proiect, şi-anume cel care vizează „ANVELOPARE BLOCURI, ORAŞ AMARA, JUDEŢUL IALOMIŢA”, finanțat prin PNRR.

Lucrările de anvelopare a celor 9 blocuri cuprinse în proiect au fost demarate de constructor în luna martie a acestui an.

Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni începând cu data de 20 martie 2024, fără perioadele de sistare.

La finalul execuției lucrărilor, executantul acordă o perioadă de garanție de 5 ani. Orice defect apărut în această perioadă va fi remediat de către executantul lucrărilor fără costuri percepute Primăriei Amara sau proprietarilor de apartamente.

„Cu siguranță, pe parcursul execuției lucrărilor a fost şi va mai fi creat un disconfort pentru cetățenii din blocurile respective, însă îi asigur pe fiecare în parte că la final, lucrările vor fi de foarte bună calitate.

Pentru orice problemă sau neclaritate pe care locatarii o vor avea, îi rog să mă contacteze pe mine, colegii din compartimentele de specialitate ale Primăriei Amara sau să vină în audiență pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate”, a precizat primarul Alin Sandu.

S-au efectuat şi măsurători de tâmplărie la apartamentele la care aceasta se va înlocui, pentru această investiţie din banii publici, locatarii declarându-se foarte încântaţi.”


Distribuie articolul:

One thought on “AMARA. După anveloparea blocurilor, parcări şi branşamente la utilităţi…

  1. Este o veste excelenta pentru orasul Amara! Primarul Alin Sandu, alaturi de domnul Marian Pavel si domnul Daniel Ganea, au semnat contractul de finantare pentru un nou proiect care va aduce multe beneficii comunitatii. Realizarea parcarii si a altor facilitati de acces va contribui la dezvoltarea orasului si va crea un mediu mai prietenos pentru viitorii locatari ai blocurilor ANL. De asemenea, este imbucurator sa aflam ca lucrarile pentru anveloparea blocurilor au inceput deja si ca se va asigura o garantie de 5 ani pentru acestea. Chiar daca constructia poate cauza un disconfort temporar, suntem siguri ca rezultatul final va fi deosebit de bun. Felicitari si multumiri primarului Alin Sandu si tuturor celor implicati in aceste proiecte pentru efortul si implicarea lor in dezvoltarea comunitatii noastre. Asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele si sa ne bucuram impreuna de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *