CJ Ialomiţa anunţă începerea lucrărilor la DJ 306

Distribuie articolul:

În data de 11 ianuarie 2023, preşedintele CJ Ialomiţa, Marian Pavel a semnat Ordinul de Incepere a Lucrarilor pentru modernizarea a 47,45 kilometri de drum judeţene. Consiliul Judeţean Ialomiţa a demarat lucrările pentru modernizarea drumului judeţean 306 limită judeţul Călăraşi – Albeşti – Andrăşeşti – Gheorghe Doja – Crunţi, intersecţie cu DJ 102H, DJ 102H intersecţie cu DJ 306 – Reviga – Cocora – intersecţie cu DJ 203E, DJ 203E intersecţie cu DJ 102H – Cocora – limită județ Buzău.

Lungimea totală a proiectului este de aproximativ 50 km şi are o valoare de 96.516.106,67 lei fără TVA iar pe lângă modernizarea acestui tronson, în bugetul alocat acestui proiect mai sunt incluse şi reparații la podul de pe DJ 306 situat la kilometrul 41.

Proiectul prevede intervenţii pe următoarele tronsoane:

  • 32,70 kilometri pe traseul DJ 306 limita judeţului Călăraşi – Albeşti – Andrăşeşti – Gheorghe Doja – Crunţi intersecţie cu DJ 102H
  • 7,59 kilometri pe traseul DJ102H intersecţie cu DJ 306 – Reviga – Cocora – intersecţie cu DJ 203E
  • 7,16 kilometri DJ 203E intersecţie cu DJ 102H – Cocora – limita judeţului Buzău

„Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni iar printre lucrările aferente acestui proiect se numără lucrări la drumuri, podeţe şi elemente tubulare pentru scurgerea apelor; colectarea şi evacuarea apelor meteorice; intersecţii şi drumuri laterale; lucrări poduri; realizarea elementelor de siguranţă a circulaţiei. Bugetul alocat este de aproximativ 27,3 milioane Euro iar sursa finanţării este asigurată din Programul Operaţional Regional 2014-2020 iar prin implementarea acestui proiect se va reduce semnificativ lungimea drumurilor judeţene care sunt încă din pământ sau doar pietruite. În interiorul localităţilor vor fi amenajate trotuarele, şanţurile pentru evacuarea apelor meteorice şi accesul catre proprietăţi.” afirmă administratorul public al judeţului Ialomiţa, Alexandru Potor.


Distribuie articolul:

One thought on “CJ Ialomiţa anunţă începerea lucrărilor la DJ 306

  1. Buna ziua,cred ca administratorul public al judetului Ialomita(sau vreun organism de control)ar trebui sa vada calitatea executiei drumului asa lăudat:asfalt de proasta calitate,BETON intre asfalt si bordură in localitate(cat o sa dureze oare ,a inceput sa se desprinda)bălti de apa cât cuprinde, beton intre drum si TROTUAR turnat pe ochi frumosi,etc.Da ,28 milioane din fonduri europene care o sa le plătească generatiile urmatoare.Modernizare cică! Inainte puteai merge pe marginea drumului(ca trotuarul nu intră in modernizare),dar acum când plouă nu se mai poate(doar pe bordura ca gimnastele pe bârna).Pe cine sa sezizăm?Conducerea de la Bruxelles?Au alte preocupări!!HAI ROMÂNIA!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *