Compania de Electricitate face investiţii şi pentru judeţul Ialomiţa

Distribuie articolul:

*  Compania Rețele Electrice Dobrogea va derula două proiecte, în valoare de aproape 182 milioane de lei, din care finanțările europene vor acoperi aproximativ 140 de milioane de lei. Lucrările din județele Ialomița și Călărași sunt în beneficiul a circa 11.000 de clienți.

În data de 14 februarie 2024 – Ministerul Energiei și compania Rețele Electrice Dobrogea (parte a grupului PPC în România, denumită E-Distribuție Dobrogea) au semnat 2 contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, pentru proiecte care vizează infrastructura de distribuție de energie electrică în județele Ialomița și Călărași.

Rețele Electrice Dobrogea va derula două proiecte în beneficiul a aproape 11.000 de clienți, cu o valoare cumulată de circa 181,9 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de aproape 140 de milioane de lei.

În județul Ialomița…

Rețele Electrice Dobrogea va derula un proiect cu o valoare de 45,3 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de circa 33 de milioane de lei.

Aproximativ 3.200 de clienți din zona localității Manasia vor avea servicii îmbunătățite în urma modernizării rețelei existente de medie tensiune prin trecerea acesteia în subteran pe un traseu de 23 km, iar 12 posturi de transformare existente și 1.960 de branșamente vor fi modernizate sau înlocuite. În același timp, se vor construi 34 de km de rețea nouă de joasă tensiune.

Ministerul Energiei și societățile Rețele Electrice Muntenia și Rețele Electrice Banat au semnat astăzi alte 4 contracte pentru finanțarea de proiecte de investiții ale societăților de distribuție de energie electrică. Cele 6 proiecte au o valoare totală de circa 558,3 milioane de lei (fără TVA), din care suma acoperită prin Fondul de

Modernizare va fi de circa 433,7 milioane de lei (fără TVA). Proiectele de transformare, reconfigurare și modernizare a rețelelor electrice au ca scop îmbunătățirea calității serviciilor pentru aproape 35.000 de clienți.

Valabilitatea celor șase contracte se încheie la expirarea perioadei de monitorizare a durabilității proiectelor, adică 5 ani de la data punerii în funcțiune a investițiilor.

Până în prezent, valoarea totală a proiectelor din fonduri nerambursabile semnate de cele trei societăți Rețele Electrice (inclusiv a celor la care se face referire mai sus) se ridică la peste 1,1 miliarde de lei cu TVA, din care valoarea granturilor este de peste 780 milioane de lei, fără TVA.

Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii

Rețele Electrice numără 287 de stații de transformare și peste 24.000 de posturi de transformare.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *