Primarul Soare susţine că lucrările de pe bulevardul Matei Basarab sunt etapizate

Distribuie articolul:

Invitat într-o emisiune difuzată pe canalul de youtube a ziarului Ştirea  (care poate fi urmărită AICI ) primarul Dragoş Soare a precizat că, deocamdată, parcarea maşinilor pe bulevardul Matei Basarab, nu se va interzice. La câteva zile distanţă în timp, edilul precizează – şi în formă scrisă! – că Parcarea pe bulevardele Matei Basarab şi Chimiei NU se va interzice!

“Adevărul este unul singur, nu este relativ în acest subiect şi vreau să fie cunoscut de către fiecare dintre noi. Am susținut o conferință de presă la sediul primăriei, pentru a clarifica câteva aspecte apărute în spațiul public.

Revin acum cu câteva documente care atestă adevărul despre proiectul de reabilitare al bulevardelor.

Proiectul este etapizat, ataşez în fotografii dovada, ceea ce înseamnă că finanțarea va continua să fie eligibilă pe noul exercițiu financiar, care încă nu a început.

M-am asigurat că Slobozia va beneficia de toate fondurile pentru a finaliza acest proiect 98% pe bani europeni.

De altfel, ataşez şi dovada Hotărârii de Consiliu Local, votată în unanimitate, de etapizare a acestui proiect, fapt care în teorie, dacă citesc materialele de şedință, ar trebui să fie cunoscut de toți consilierii locali.

În 2021, atunci când s-a obținut autorizația de construire pentru acest proiect, am reuşit să deblocăm o situație lăsată în suspans de către fosta administrație, anume avizul condiționat al Inspectoratului de Poliție, Serviciul Rutier.

În acest aviz condiționat, poliția ne impune că până când nu facem dovada parcărilor pentru cele aproximativ 700 autoturisme ce parchează pe Matei Basarab, să nu impunem restricții de trafic.

Ataşez, deasemenea, fotografia avizului Serviciului Rutier.

Am luat măsuri în acest sens încă din 2021, identificând şi realizând aproximativ 400 locuri de parcare în proximitatea bldului Matei Basarab, din cele 717 create în tot oraşul. Mai avem în lucru alte două parcări mari, plus alte zone mai mici din oraş.

PÂNĂ CÂND NU VOI CREA LOCURI DE PARCARE PENTRU TOATE MAŞINILE, AM LUAT TOATE MĂSURILE PENTRU A NU CREA HAOS ÎN ORAŞ.”, a precizat actualul primar al municipiului Slobozia.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *