Un AL DOILEA CAZ de Coronavirus şi în Ialomiţa

Distribuie articolul:

După ce zilele trecute a fost confirmat primul caz şi a fost trimis la un spital de boli contagioase din Bucureşti, azi un al doilea caz pune pe jar autorităţile din Ialomiţa şi, nu în ultimul rând, pe locuitorii acestui judeţ.

Şi de parcă nu era de-ajuns, asistentele „carantinaţilor” reclamă precaritatea echipamentului şi nu numai, un al doilea „carantinat” a fost luat din „Tabăra de la Amara” ca fiind infectat cu temutul virus!

Cei aflați în CARANTINĂ , în Centrul amenajat în „TABĂRA de la Amara” sunt în grija Direcției de Asistență Socială aflată în ograda Primăriei Slobozia. Sunt 32 de persoane acolo! Fiincă școlile sunt închise, asistentele MEDICALE din unitățile de învățământ au primit sarcina de a se ocupa de cei „carantinați”. Fără a fi, la rândul lor, ajutate de femei de serviciu, asistentele medicale fac de toate. Deși nu s-au plâns de-această „decădere” în plan profesional, asistentele medicale au ajuns să se plângă, totuși, de ceva. E vorba despre precaritatea ECHIPAMENTULUI. Și, colac peste pupăză, au auzit că VOR TRECE ÎN COORDONAREA DSP Ialomița, instituție condusă de directorul NOEL, repus în funcție de PNL. Pentru asistentele (EROINE, am putea spune gândindu-ne la riscurile la care se expun, nu?) care în plină pandemie de corinavirus lucrează acolo în locul în care sunt cazați suspecții a fi infectați cu coronavirus, contează mai puțin cine le e jupânul! Dar au auzit că, de unde erau două pe tură, de „gardă” pe sector, de mâine va fi o singură asistentă. Și-aceea duce mâncarea și trebăluiește ca să fie cât de cât civilizată cazarea. Iată „picătura care a umplut paharul” răbdării! Și-așa supărate cum sunt, asistentele au decis să meargă domn’ director Noel și să-l întrebe.și dacă are de gând să le dea echipament „profi” pentru a putea să stea „de strajă” și cu ochii pe Coronavirusul cu care au de luptat în chiar „linia întâi” Aflând primii despre demersul acestor câteva dintre eroii momentului, ne-am hotărât să ne alăturăm demersurilor lor, măcar prin popularizare.Aşa se afce că marţi, 17 martie 2020 după atâtea zile de când DSP Ialomiţa ştie de existenţa acestor asistente, dar şi despre precaritatea achipamentelor, directorul Dan NOEL s-a aflat faţă în faţă cu bietele femei care, au şi ele acasă copii, FAMILIE, de care le pasă la fel cum ne pasă şi nouă, tuturor!

NOEL nu prea face, doar tace!

În toată această perioadă marcată de isteria COVID – 19 directorul Direcţiei de Sănătate Publică nu a oferit jurnaliştilor nici un Comunicat de presă, OFICIAL. Răspunsul, la o adică, va fi că nu domnia-sa, ci „Celula de Criză” constituită la Prefectură este cea care trebuie să dea publicităţii Comunicate!   Intrebarea noastră este DACĂ domnul Noel, acolo, la şedinţele Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă chiar prezintă situaţia REALĂ din teritoriu, din sfera medicaă şi, nu în ultimul rând, a „carantinării” celor aflaţi în Tabăra de la Amara?

România, Ialomiţa, Slobozia, AMARA.

Cum spuneam, autorităţile din Ialomiţa sunt zgârcite cu informaţiile oferite presei. Pe cale de consecinţă, aflăm „pe surse” şi condimentăm puternic cu cele relatate de presa centrală! Potrivit Relitateadeialomita.ro17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

 


Distribuie articolul:

One thought on “Un AL DOILEA CAZ de Coronavirus şi în Ialomiţa

  1. Nici asistentele din spital, UPU ,TRIAJ(cort) nu am mijloace de protectie antivirala eficiente ; au doar cite o masca chirurgicala si o pereche de manusi ( rolul măștii chirurgicale este acela de a nu-i contamina pe alții, personalul medical ar trebui, în schimb, să primească un alt tip de mască, prin care să poată fi filtrat aerul respirat, pentru că sta într-un mediu cu risc de infecție, atrage atenția un producător francez de măști de protecție : https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/covid-19-la-production-de-masques-a-explose-temoigne-un-directeur-d-usine_3843837.html )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *