DUBĂLARU – şeful Organizaţiei judeţene a noului Partid condus de Orban

Distribuie articolul:

Sosit în „vizită de lucru” în municipiul-reşedinţă de judeţ, Ludovic Orban a făcut o „baie de mulţime” în …periplul său pe strada principală a localităţii. Cum era de aşteptat, politicianul experimentat s-a fotografiat cu „oamenii locului”, a postat pe reţelele de socializare şi, cel mai probabil, a „contabilizat” impactul pe care îl are, deja, ideea că încă un Partid stă să „intre-n pâine”. Sigur că, din moment ce au mai şi dispărut unele Partide, cele care apar nu vor greva – şi mai mult! – visteria Ţării, prin acele alocaţii bugetare care ajung în conturile Partidelor aflate pe scena politică a României. Şi pentru că partidele noi au nevoie de publicitate, o întâlnire cu jurnaliştii avizi după subiecte „de larg interes cetăţenesc” este una cât se poate mai la îndemâna politicienilor.

Doar că… şi noi, jurnaliştii, am învăţat că e bine să titrăm cu ceva mai multă precauţie trâmbiţatele lor lozinci, îndemnuri, elucubraţii, vorbe… ! Pe cale de consecinţă, nemaiavând aceeaşi îngăduinţă pentru „spiciul” preşedintelui noului Partid, de data aceasta, am preferat să realizăm acest scurt interviu cu cel pe umerii căruia, aici, în Ialomiţa, Ludovic Orban a aşezat „sarcina” de a înfiinţa Organizaţii (locale şi judeţeană) ale Partidului „Forţa Dreptei”.     

Întrebări şi RĂSPUNSURI

Reporter: Spuneţi-ne care este motivul pentru care aţi ales să intraţi în politică? Sunteţi antreprenor, ce v-a venit să lăsaţi afacerea şi să vă urcaţi pe scena politică?

Dubălaru: Vârsta îşi spune cuvântul. Sunt convins că şi-a spus cuvântul şi Pandemia, deoarece în primul val din Pandemie, mi-am dat seama că ăştia care muncim, doar stăm deoparte, şi e posibil să plătim o Notă de plată mult prea mare, dacă nu ne implicăm! Asta, o dată. Doi. Poate s-au acumulat şi tot felul de lucruri pe care le-am văzut de-a lungul timpului în latura antreprenorială, economică, socială.  Lucruri care nu funcţionează aşa cum trebuie, pentru că, la fel, puterea de decizie stă în mâna unor oameni care nu prea au legătură cu ceea ce se întâmplă în în viaţa reală. Fie că vorbim despre antreprenoriat sau de social. Şi, nu în ultimul rând, faptul că este o Organizaţie nouă, şi unde, poate, reuşesc să îmi pun amprenta, în ceea ce se întâmplă acolo.

Reporter: Spuneţi că este o Organizaţie nouă, şi aveţi dreptate, ca Organizaţie este nouă, doar că mulţi dintre oamenii pe care i-am văzut lângă dvs, sunt politicieni cu „state vechi”, cum se spune! Ce v-a determinat să vă alăturaţi lui Ludovic Orban care are 30 de ani de politică, fapt pentru care e posibil să riscaţi să nu „mergeţi drept la ţintă” ?

Dubălaru: Şi vă referiţi „drept la ţintă” , cu şanse de câştig, la viitoarele alegeri, nu?

Reporter: Desigur, Căci, înţeleg că dvs, până la alegerile din 2024, veţi şi face Opoziţie, nu numai vă veţi organiza organizaţii comunale/orăşeneşti/municipale/Judeţeană, nu?

Dubălaru: Exact. Să spunem aşa, în termeni mai puţin ştiinţific, e bine să ai o echipă frumoasă, dar trebuie să dai şi gol! Focusul meu, căci eu mi-am format o strategie pentru următorii doi ani până la alegeri, important la momentul ăsta, mă focusez pe organizare! Dacă reuşim să facem organizaţii stabile, şi cu oameni dedicaţi, oameni care au mai fost implicaţi în comunitate, până acum, cred că valul acela de oameni politici oportunişti nu ne va putea destabiliza! E clar că după ce reuşim să facem Organizaţiile, va trebui să facem Opoziţie. Şi să venim cu soluţii. Asta mi-aş dori. N-aş mai vrea să folosesc ce au folosit cei de până acum: să arătăm doar cu degetul! Aş vrea să venim cu soluţii concrete la ceea ce nu funcţionează! Şi-n cazul ăsta, poate reuşim să câştigăm şi încrederea oamenilor! (…)

Reporter: Spuneţi-mi care sunt primele trei cele mai mari probleme pe care le are Slobozia, Judeţul?

Dubălaru: Păi, e clar! Le ştim cu toţii; În Slobozia, APA este cea mai stringentă problemă. A doua problemă sunt proiectele începute care sunt nefinalizate şi rămase în „pană de idei”, şi, nu în ultimul rând, curăţenia este o problemă. Iar, la nivel de judeţ, îmi pare rău că nu suntem un hub. Am zis-o întotdeauna, şi continui să o zic: Pe rază de 100 km în jurul judeţului nostru, avem peste jumătate din economia ţării. Noi ar fi trebuit/ar trebui să fim un hub de logistică, suntem în „inima Bărăganului” şi avem cea mai importantă zonă agricolă. Şi nu ştim să beneficiem, noi vindem doar materii prime. Nu vindem produse finite. Aici e o mică problemă! Trebuie să atragem antreprenori. Avem Port maritim, avem Port dunărean, avem Capitala. Când zic „hub” mă gândesc la un Centru în care se se strângă materii, din care să se facă distribuţia de diferite materiale, în primul, şi-n primul rând cele agricole!

Reporter: Pe cale de consecinţă a acestor deziderate pe care, iată, ni le-aţi expus, ziceţi-ne dacă vă gândiţi să atrageţi şi nişte specialişti care, din păcate, lipsesc din toate Partidele?

Dubălaru: Da, am o strategie, încerc să o pun în aplicare, o să fac paşi mărunţi, nu suntem un partid pe care, neapărat, toată lumea-l aştepta, există, la momentul acesta, Partide la Putere, care pot oferi tpt felul de avantaje…Dar, eu zic că dacă vom face paşii corecţi, cred că vom atrage oameni verticali lângă noi. Important e să oferim încredere şi stabilitate!  

                                

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *