PNL Ialomiţa îl susţine pe Orban la şefia partidului

Distribuie articolul:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a „bătut” drumurile ialomiţene în data de 17 iunie a.c. atât pentru alegerile locale din localităţile Ion Roată şi Gura Ialomiţei cât şi pentru propriul interes: consolidarea puterii în rândul membrilor PNL pentru congresul din toamna acestui an în care liberalii îşi vor alege conducătorul partidului. Cu o întârziere de peste 2 ore faţă de ora la care a fost invitată să participe şi presa locală, acesta a „făcut o baie de mulţime” în oamenii din propriul partid. Cu jumătate de gură şi rânjetul acela tâmp care îl caracterizează, acesta a afirmat ceva care semăna cu o cerere de scuze pentru întârziere fără a oferi însă un motiv bine întemeiat.

Şică suzeranul la nevoie se transformă în Orban popularul

„Sunt prezent astăzi, aici în Ialomiţa, în primul rând pentru a participa la campania electorală pentru alegerile din 27 iunie care au loc în Ion Roată şi la Gura Ialomiţei. De asemenea voi participa la colegiul director judeţean şi dacă timpul ne va permite mă voi adresa colegilor care sunt convocaţi la conferinţa de alegeri a organizaţiei municipale Slobozia.”

Acesta a reiterat faptul că din funcţia de conducere a PNL a fost alături de colegii săi şi când aceştia au pierdut dar şi când au câştigat. O declaraţie de tipul formei fără fond dacă ne-ar întreba cineva pe noi, cei din redacţia Ştirea, pentru că noi am fost în aceleaşi săli de conferinţe în ambele situaţii enunţate de domnul Orban. Singura diferenţă între situaţii a fost că, în cazul victoriei Orban a venit să zâmbească pentru presă, iar în cazul eşecului, ei bine, avem exemplul fostului deputat şi fostului preşedinte de judeţeană Gheorghe Tinel care a fost decapitat politic chiar şi când eşecul a fost doar pe jumătate consumat. Mai multe detalii despre această întâmplare puteţi găsi dând click AICI.

Lupta internă din PNL Ialomiţa

Întrebat despre preferinţele politice în ceea ce priveşte conducerea filialei judeţene care se va „juca” în viitorul apropiat, Ludovic Orban a ezitat să ofere un răspuns clar, vrând să sublinieze faptul că indiferent care dintre cei doi candidaţi va câştiga alegerile interne, Dragoş Soare sau Luminiţa Barcari, acesta va fi mulţumit de competenţele politice ale viitorului lider. „Dacă aş fi pus în situaţia să aleg între Dragoş Soare şi Luminiţa Barcari, mi-ar fi foarte greu să aleg şi am să vă spun de ce. În primul rând amândoi sunt colegi apropiaţi de partid. Pe Dragoş l-am încurajat în intenţia de a candida la Primărie în vremea când unii nu prea îi mai agreau candidatura şi acesta a reuşit să realizeze un rezultat foarte bun. În ceea ce o priveşte pe doamna Barcari, este unul dintre cei mai buni deputaţi, cei mai serioşi şi competenţi. Am lucrat extrem de bine cu doamna Barcari în calitate de Secretar de Stat, ştiţi foarte bine că doamna Barcari a avut o carieră exemplară.” Acesta a mai afirmat că dacă atât doamna Barcari cât şi primarul Soare îşi depun candidaturile, câştigătorul nu îl stabileşte acesta ci membrii PNL din Ialomiţa, subliniind „dacă va fi o competiţie”, parcă previzionând o lipsă a candidaturii doamnei Barcari la şefia filialei judeţene din Ialomiţa.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *