Tinel Gheorghe: „A fost o simplă execuţie politică!”

Distribuie articolul:

În data de 20 octombrie, deputatul Tinel Gheorghe a organizat o conferinţă de presă în care a analizat paşii care au dus la retragerea sprijinului politic de la Centru şi deciziile mai multor factori implicaţi care au condus la acest deznodământ în care acesta nu se mai regăseşte pe nicio listă, fie ea pentru Camera Deputaţilor sau pentru Senat. Printre factorii enumeraţi de acesta se resăsesc şi cei precum trădare, naivitate, neştiinţă, mândrie şi lipsă de viziune pe termen lung.

Mandolină suzeranul, caut vasali pentru relaţie stabilă în PNL

Aşa părea să sune anunţul prin care Orban căuta lideri în organizaţiile judeţene ale PNL după alegerile din 27 septembrie. Printre motivele imputate de preşedintele PNL la nivel naţional, Ludovic Orban, a fost şi un procent minim prestabilit la alegerile locale pe care premierul spune că l-au agreat toţi liderii organizaţiilor judeţene ai PNL. În schimb, deputatul Tinel Gheorghe infirmă această discuţie şi spune că acest barem a fost aplicat discreţionar astfel încât cei care nu aveau o relaţie de vasalitate cu Ludovic Orban, să poată fi îndepărtaţi de la frâiele organizaţiilor judeţene: „Au fost câteva întâmplări care au subminat ca să zic aşa, relaţia mea cu Ludovic Orban. I-am şi spus acestuia că eu ştiu că la Palatul Victoria «se sapă» contra lui Gheorghe Tinel dar eu trebuia să mă ocup de alegeri nu de scenariile şi săpăturile unora şi altora. (…) Eu am avut două înţelegeri cu Orban, din păcate cele două «gentlemen`s agreements» n-au fost respectate de acesta. N-am înţeles însă o chestie, deci preşedintele organizaţiei judeţene, cel care a dus bătălia cu PSD timp de 5 ani de zile şi care a făcut posibilă aducerea PNL-ului la guvernare inclusiv prin aducerea lui Mihai Găină este scos total de pe listă, iar cel care a venit de la PSD este locul 2 pe listă la PNL la Camera Deputaţilor cu scenariul care s-a făcut public şi în Biroul Politic Judeţean, ca Luminiţa Barcari să se retragă şi el să intre în Parlament.”

Trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar să o ştim şi noi…

Scena desprinsă parcă din opera lui Caragiale în care acesta scria: „Ne ducem, dar gândeşte-te, stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: Trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători.” pare că se potriveşte de minune în această perioadă haotică de după alegerile din Ialomiţa. Deputatul Tinel Gheorghe spune că este dezamăgit inclusiv de membrii Biroului Politic Judeţean despre care spune că au avut o atitudine precum o salcie care se îndoaie după cum bate vântul, dar şi de atitudinea actualului preşedinte. În ceea ce priveşte însă acţiunile şi atitudinea actualului primar al municipiului Slobozia, deputatul Tinel îi găseşte acestuia circumstanţe atenuante, spunând că în ciuda posibilităţii de a se opune deciziei lui Ludovic Orban, acesta a fost un simplu executant al ordinelor de la Capitală. „M-a dezamăgit atitudinea lui din 15 octombrie dar sper să nu-i dezamăgească şi pe slobozeni. Am mare încredere că din funcţia de primar al oraşului va convinge şi va gestiona lucrurile aşa cum trebuie pentru că dacă el dă chix şi ratează acest mandat, atunci dreapta va avea o mare problemă în a mai câştiga un nou mandat la Primăria Slobozia. Sper să facă deosebirea între adevăratul său job principal, acela de primar ales şi partea asta de preşedinte de organizaţie care este vremelnică. (…) Dragoş Soare nu a avut o atitudine ostilă pentru că avea ceva împotriva mea. Dragoş a jucat un rol în a-şi manifesta ostilitatea asta, n-avea de ales. Ori punea în practică partitura lui Ludovic Orban şi a trebuit să se manifeste cum s-a manifestat, ori ar fi respectat Statutul şi Regulamentul şi i-ar fi ieşit o altă distribuţie pe liste, ceea ce n-ar fi convenit Centrului.”

Tinel Gheorghe: „Ludovic Orban a aplicat un standard dublu când mi-a cerut demisia”

În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor locale, deputatul Tinel Gheorghe spune că nu a existat niciun prag stabilit în Biroul Executiv Naţional sau Biroul Permanent Naţional, ci pragul invocat de Orban a fost unul ales aleatoriu şi ad-hoc astfel încât acesta să „decapiteze” unii lideri de organizaţii judeţene după bunul plac. „Orban s-a uitat să vadă cât a obţinut Ialomiţa, ăsta e pragul, 27 % în condiţiile în care am obţinut 26,33% din voturi. Sunt ferm convins că dacă aveam 27,33% ar fi pus pragul 27,5% sau 28% ca organizaţia judeţeană Ialomiţa să fie decapitată. (…) Sunt colegi de-ai mei parlamentari şi preşedinţi de organizaţii judeţene care au pierdut alegerile la Consiliul Judeţean, au pierdut bătăliile locale, unii cu scoruri electorale sub mine şi care se regăsesc pe locul 1 la alegerile parlamentare care urmează.” Întrebat despre viitorul politic al PNL Ialomiţa, acesta a făcut o comparaţie cu momentul când a preluat frâiele organizaţiei şi a afirmat că în 2012 alianţa PNL-PSD adică fostul USL abia au reuşit să obţină 5 consilieri judeţeni iar fostul PDL avea 3 consilieri judeţeni în timp ce după alegerile care tocmai s-au încheiat, PNL a obţinut 10 consilieri judeţeni. „Numai eu ştiu câte şedinţe de constituire a organizaţiilor locale am avut şi cum am ajuns să avem 66 de candidaţi în 66 de localităţi. Am preluat organizaţia judeţeană cu un număr de aproximativ 190 de consilieri locali iar în prezent organizaţia numără 263 consilieri locali în Ialomiţa.” a concluzionat deputatul de Ialomiţa, Tinel Gheorghe

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *