Spitalul de Infecţioase din Constanţa – acuzaţiile unui medic

Distribuie articolul:

“Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani…să stai să le împarți între pacienți…în 2023…nu știu cum aș putea cataloga treaba asta. Iar cei care ne conduc nu clipesc! Pentru că ei știu că noi, gloata ne mulțumim cu puțin, cel mult ne revoltăm pe FB.

Bineînțeles că Modularul din curtea Spitalului de Infecțioase, care are oricum jumătate de clădire în paragină, e mai mult decât nimic!

Bineînțeles că așteptăm darea lui în folosință, cât mai rapid, pentru că e nevoie și dacă va avea și imagistică, atunci cu atât mai bine!

Dar chiar acesta e „spitalul” pe care generațiile viitoare îl merită? Ne învățăm copiii să aspire la mai mult, dar ne-am obișnuit să plecăm capul și să acceptăm prea puțin!

Modularul acesta nu e un spital în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o soluție de avarie! Așa cum au fost gândite și celelalte astfel de structuri din țară! Potrivită, ce-i drept, pentru vremurile pe care le trăim, cu războaie la fiece pas, de zici că trăim prin anii ’40! Dar doar atât! Nimic mai mult!

Lăsând de-o parte că e un ansamblu de cașcarabete, de un hidos nemaiîntâlnit, dacă devine funcțional și reușește să treacă de autorizațiile DSP-ului, CNCAN-ului s.a.md., tot e ceva decât nimic!

Dar ca să ieși în public, ca edil, în fața constănțenilor, cu atâta emfază, cu atâta aroganță și să te lauzi, de parcă ai înfăptuit neînfăptuitul, e peste puterea mea de înțelegere!

Da, s-a intrat în campania electorală! Pricep.

Dar poate ar fi câștigat niște voturi, dacă ni s-ar fi adresat din poziția de om smerit, aflat în slujba cetățeanului de rând și s-ar fi scuzat că nu a putut livra constănțenilor mai mult!

Furtuna de azi-noapte a demonstrat încă o dată, că lucrarile făcute în oraş pe mulţi, foarte mulţi bani au fost executate de mântuiala! În clădirea spitalului în care s-ar fi investit un milion de euro, subsolul s-a inundat la fel ca în trecut! Nicio schimbare în bine!

Nişte amărâte de butoane de panică pentru bolnavi nu au devenit funţionale în cei doi ani scurşi de la incendiu, dar primarul se eticheteaza ca fiind victima atacurilor celor neaveniţi!

Nu am crezut că domnul acesta ar fi chiar salvatorul cetăţii, trimis de providență, desi am avut încredere, dar nici nu mi-am imaginat vreodată, că pentru un om de statura domniei sale va fi atât de…mic “, declară, pe pagina sa de socializare, doctoriţa Cora Mitroi-Maxim. 

Remember …

În februarie, primarul Vergil CHIŢAC anunţa pe pagina sa de socializare: “ Am semnat unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a sistemului sanitar din Constanța: proiectarea și execuția noului spital modular din curtea actualului Spital Clinic de Boli Infecțioase.

Gândit ca nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, acesta va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, plus 50 de paturi de spitalizare continuă (dintre care 10 ATI) Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de reabilitare și modernizare ale spitalului municipal. (…)

Mai mult decât atât, în urma controalelor a reieșit faptul că există probleme cu structura de rezistență a clădirii spitalului, aceasta fiind vulnerabilă în cazul producerii unui seism mai puternic.

În acest sens, am demarat un proiect pentru consolidarea clădirii și reabilitarea energetică. În urmă cu doar trei săptămâni am și semnat contractul de finanțare, în valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării clădirii.

După faza de proiectare, urmează să începem lucrările de consolidare și reabilitare energetică chiar cu tronsonul afectat de incendiu și cu etajele superioare, care au fost închise și puse în conservare. Aceste lucrări fac parte dintr-o amplă serie de investiții în infrastructura sanitară din oraș. …”

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Spitalul de Infecţioase din Constanţa – acuzaţiile unui medic

  1. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!,daca ajungeti la cardiologie bucuresti.Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Mitrica cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa .600 ron conaultatia.aproape Moarte contra cost.Evitati daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

  2. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Serban . !Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr, fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial, rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana maria Serban, cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Serban cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, Amabila,afabila, insa diagnostic gresit,pe bani multi.Nu respecta pacientul, intrat cu aproape o ora intarziere fata de ora programarii.Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *