Primarul oraşului Ţăndărei – vizită la Azilul de bătrâni

Distribuie articolul:

Recent îndelung-mediatizatul scandal ocazionat de descoperirea unui Azil, în care bătrânii au fost găsiţi în condiţii inumane, i-a făcut pe mulţi dintre primari să-şi îndrepte atenţia şi spre Căminele/Centrele pe care le administrează, cu ajutorul Direcţiilor de Servicii Sociale din subordine, desigur!

Concomitent cu controalele declanşate de Prefectura Ialomiţa, primarul Cristi Roman a fost să vadă cum sunt cazaţi, hrăniţi, trataţi – sub toate aspectele, nu numai medical! – bătrânii oraşului pe care-l păstoreşte. După care, a transmis celor care vor să afle, zicând:  “…În urma vizitei pe care am avut-o astăzi la Complexul de Servicii Sociale din subordinea Consiliului Local Ţăndărei am fost extrem de multumiţi de respectarea normelor ş procedurilor prevăute de legislație, în funcţionarea unei astfel de instituţii. Din discuţiile purtate cu seniorii cazaţi, şi aparţnătorii acestora, a reieşit acelaşi lucru. Mulţumim doamnei director Nedelcu Valentina şi personalului angajat, pentru latura umană deosebită de care dau dovadă în desfăşurarea activităţii lor în afara competenţelor prevăzute de regulament.

Complexul de Servicii Sociale…

, aşa cum este el denumit în hârtiile oficiale, are o capacitatre de 35 de locuri, şi se află în administrarea Primăriei oraşului Ţăndărei.

Anul trecut, conform înscrisurilor, în acest aşezămând au fost internaţi 42 de bătrâni. Deci, mult peste capacitatea Căminului/Azilului.  Cei internaţi/găzduiţi în Centrul coordonat de Direcţia din cadrul Primăriei, au vârsta cuprinsă între 67 şi 100 de ani.

În cadrul unităţii de îngrijire a seniorilor lucrează 21 de angajaţi care, conform cu Fişa postului, dar – mai ales! – conform cu Raportul de activitate prezentat primarului, au competenţele necesare să acorde celor internaţi, îngrijire medicală/psihologică, dar şi să îi spele, să-i hrănească, şi chiar să îi facă să se simtă bine antrenându-i în aşa-numitele “activităţi recreative” …

Pentru traiul şi activitatea bătrânilor, Centrul a avut anul trecut un buget de 19 MILIARDE lei vechi. Mai exact 1.929.000 lei. Din aceşti bani, suma de 496.726 lei (aproape 5 MILIARDE lei vechi) au avut ca provenienţă banii bătrânilor, şi sponsorizările, câte-or fi fost. Diferenţa s-a suportat din bugetul Primăriei. Cheltuielile cu salarizarea angajaţilor au însemnat peste 13 MILIARDE lei vechi. Din diferenţa până la 19 MILIARDE s-a reuşit, totuşi, întreţinerea celor 42 de suflete care au fost găzduite de către Complexul de servicii sociale din Ţăndărei.   


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *