Blocul Operator al Spitalului din Slobozia – finalizat în proporţie de 80%

Distribuie articolul:

Spitalul de Urgenţă din Slobozia a intrat într-un amplu proces de modernizare şi dotare, prin semnarea Contractului de finanțare nr. 4993 din 10.12.2019 pentru proiectul cu titlul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia”, cod SMIS 126420.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Scopul proiectului este de a contribui la eficientizarea sistemului de sănătate din Municipiul Slobozia și implicit din județul Ialomița, prin reducerea internărilor evitabile în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul Ambulatoriului.

Suntem în anul 2024, iar starea bolnavilor pare să fi ajuns să nu-i mai facă atât de îngătuitori, de răbdători. 

Iată de ce, Marian Pavel – proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa – a mers, încă o dată, să vadă stadiul lucrărilor. “ Am verificat progresul lucrărilor la noul bloc operator care cuprinde și secția ATI și bloc sterilizare. Sunt bucuros să vă informez că acest proiect vital pentru sănătatea comunității noastre este finalizat în proporție de 80%.

Noul bloc operator va aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea și eficiența serviciilor medicale oferite, asigurând condiții optime pentru pacienți și personalul medical.” a transmis acesta, după încheierea vizitei la ceea ce o să fie, în curând, un Bloc Operator funcţional la standarde care să ofere încredere pacienţilor. Din motive pe care nu le mai discutăm, timpul alocat acestei investiţii, precum şi banii cheltuiţi au suportat întârzieri. Iată când a început istoria acesei lucrări, şi cât a fost, iniţial, prevăzut a se cheltui. 

  • Data de începere a proiectului: 20.11.2015.
  • Data finalizării proiectului: 30.06.2023.
  • Valoarea totală a proiectului : 17.490.007 lei
  • Valoarea totală eligibilă: 10.700.750 lei
  • Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR : 7.490.525 lei
  • Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 2.996.210 lei
  • Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 214.015 lei

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *