Prefectura Ialomiţa a primit „Ordin pe Unitate” să trâmbiţeze ce zice Guvernul

Distribuie articolul:

Fiindcă „Ordinul se execută, nu se discută, Prefectul Tănăsescu i-a pus pe cei plătiţi pentru a întreţine relaţia cu presa (vorba românească are multe înţelesuri, ştim!) să trimită pe adresa de e-mail a fiecărei redacţii, comunicat de tip „copiuţă”…

Prefectul Mihai Tănăsescu are deja vechime în conducerea instituţiei, aşa că nu înţelegem pentru care motiv nu se sinchiseşte să desfăşoare, măcar din când în când, câte-o conferinţă de presă. Sau să comunice, în timp util, informaţii cu privire la STAREA de fapt a judeţului, în confruntarea cu coronavirusul. C-am avea şi noi, unii dintre jurnalişti, oarece întrebări. Am vrea să aflăm ce mai discută domnia-sa cu membrii COMANDAMENTULUI JUDEŢEAN, cu privire la problematica pandemiei?

Am vrea să aflăm ce mai face DSP Ialomiţa – instituţia despre care, pe surse, am aflat că a „tocat” porcoi de bani publici, mai ales pentru salarii. Domnul Dan NOEL, mai este director, domnule prefect? Ar trebui sau nu ar trebui să fi organizat/să organizeze conferinţe de presă SAU, măcar, să ofere comunicate acest domn director al instituţiei care a gestionat pandemia în acest judeţ? Cum se prezintă – statistic şi medical – judeţul Ialomiţa, în rândul celorlalte judeţe, cu privire la impactul pandemiei, domnule prefect?

Întrebările …

sunt, după cum vedeţi, unele cât se poate de pertinente. Sigur că suntem pregătiţi să primim replica dvs. din care să reţinem că am fi putut afla răspunsuri apelându-vă telefonic şi rugându-vă să comentaţi un aspect sau altul al vieţii cotidiene în pandemie! Dar, ce spune LEGEA, domnule prefect? Nu cumva spune că aveţi OBLIGAŢIA de a informa cetăţenii? Întrebarea fiind una cât se poate mai retorică, azi vom publica doar acele informaţii pe care noi le considerăm necesare a fi puse la dispoziţia cititorilor noştri. Că de „bălării” vă e curtea plină, iar noi nu lucrăm la spaţii verzi ca…să „plantăm” orice în mentalul colectiv! Aşadar, iată ce am reţinut pentru cei ce vor să afle ce mai zic guvernanţii despre „carcalac”.              

Caracteristicile tulpinii Delta

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%. Vacinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces.

✓ Varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante;

✓ Atât într-o țară cu acoperire vaccinală mai crescută (UK), cât și într-o țară cuacoperire vaccinală mai scăzută (India), varianta Delta a devenit rapid predominantă;

✓ Vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă;

✓ varianta B1.617.2 a devenit dominantă rapid: în aprilie 2021, au început să fie identificate primele infectări cu varianta Delta, astfel că prevalența în luna mai a ajuns la aproximativ 25%, iar în iunie a ajuns la peste 80% din totalul cazurilor de infecție;

✓ în luna mai 2021, acoperirea vaccinală cu o doză era de aproximativ 50%, iar cu 2 doze, de aproximativ 23%;

✓ la data de 05.07.2021, acoperirea vaccinală cu o doză era de aproximativ 70%, iar cu 2 doze, de aproximativ 50%; ✓ în luna iulie, acoperirea vaccinală este încă foarte scăzută: cu o doză- 20%, iar cu 2 doze, aproximativ 5%.

Varianta Delta s-a dovedit capabilă să declanșeze noi valuri de infecție în țări și regiuni puternic afectate de tulpinile anterioare. O analiză efectuată asupra evoluției din India, bazată pe modelare matematică, estimează că tulpina Delta ar putea infecta până la 50% din populația care a trecut anterior prin boală.

 


Distribuie articolul:

One thought on “Prefectura Ialomiţa a primit „Ordin pe Unitate” să trâmbiţeze ce zice Guvernul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *