Spitalul de boli infecţioase Constanţa – eveniment caritabil pentru reabilitare

Distribuie articolul:

Dintr-un început, se cuvine să facem precizarea (fiind convinşi că mulţi dintre cetăţeni, nu ştiu), că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este o unitate medicală de referinţă în judeţul Constaţa şi face parte din categoria spitalelor de specialitate cu un înalt nivel de competenţă.

În plus, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constaţa este Centru regional HIV/SIDA(în cadrul spitalului functioneaăa un Centru Clinic de Excelenţă pentru tratamentul pacieţilor infectaţi cu HIV, unul dintre cele şapte care există în lume), dar şi Centru de referinţă regional pentru infecţii respiratorii.

Aşa după cum, mulţi, aţi aflat, în toamna anului 2021, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a fost serios afectat de un incendiu, în urma căruia au murit 12 persoane. Secţia ATI a Spitalului cuprins de flăcări a fost complet distrusă. Cum era de aşteptat, autorităţile s-au mobilizat, au urmat reparaţiile, iar anul trecut Spitalul s-a redeschis, dar… doar parţial. Un spital modular a mai salvat situaţia, astfel încât, totuşi, unitatea medicală să nu sucombe, iar bolbanii să aibă unde fi internaţi, la o adică! De precizat că înainte de incendiu Spitalul funcţionase cu 160 de paturi.   

,,Generozitatea ne-a adus împreună”

Fundația Pontica, Primăria Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” anunță încheierea cu succes a evenimentului caritabil GENEROZITATE – ediția I, organizat cu scopul de a contribui la reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Evenimentul a adus laolaltă constănțeni, într-un act de solidaritate fără precedent, demonstrând importanța mobilizării comunității pentru o cauză bună.
Orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” i-au răsplătit cu un spectacol de neuitat pe cei 233 de spectatori datorită cărora s-a strâns suma de 46.600 lei.
Vânzarea de tablouri donate de tinerii artiști studenți ai Universității Ovidius și profesorii lor și vânzarea colecției revistei de cultură TOMIS au adăugat 3.455 lei, ridicând astfel suma donațiilor către SCBI la 50.055 lei.
,,În prezent, Primăria Constanța derulează investiții în valoare de 20 milioane de euro la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Construcția și dotarea aripii modulare va fi urmată de consolidarea și reabilitarea corpului vechi. În acest context, donația rezultată în urma evenimentului caritabil GENEROZITATE poate părea o picătură într-un ocean, dar, de fapt, importanța ei simbolică este cu mult mai mare, reprezentând dorința comunității de a contribui la susținerea unui demers constructiv, important pentru orașul Constanța.
Mulțumim tuturor celor care au participat la realizarea acestui eveniment cultural și caritabil: artiștilor și voluntarilor implicați și fiecărui constănțean care a ales să fie generos,”
au informat reprezentații Primăriei Constanța.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *