Penibilele alte funcţii ale consilierilor …

Distribuie articolul:

Nu puţini sunt cetăţenii care au început să priceapă că, la o adică, nu numai primarul şi viceprimarii, nu numai preşedintele CJI, ci si vicepreşedinţii, nu numai directorul „plin” ci şi adjunctul (la fel de plin la o adică!) sunt vinovaţi pentru câte fărădelegi se petrec în plan politico-administrativ.
Pentru cine nu ştie facem precizarea că fiecare consilier local şi, desigur, fiecare consilier judeţean încasează o sumă frumuşică de bani pentru participarea la întâlnirea lunară a celor ce formează executivul (angajaţi ai Primăriei, CJI) cu cei care formează legislativul, adică onor reprezentanţi ai partidelor.
În Slobozia, de exemplu, fiecare consilier local încasează câte 500 de lei. Da, pentru numai 5-6 ore de stat în şedinţă, fiecare consilier încasează cât o jumătate de salariu pentru care un amărât munceşte chiar mai mult de 21 de zile a câte 8 ore.

Sorin BranzaDeşi multe am tot scris şi multe am mai avea de scris despre numărul mare, indemnizaţiile „ nesimţite”, fel de fel de preocupări (imorale şi la limita penalului) ale consilierilor, azi vă mai prezentăm o stare de fapt, nădăjduind ca atare Hotărâri să fie aşezate „pe tapet” şi discutate.
An de an, pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu local, respectiv a CJI, stă un proiect prin care fiecare Primărie (în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, desigur!) stabileşte care mai este „reţeaua şcolară” pentru anul şcolar următor. Mai apoi, fiecare consilier este repartizat să facă parte din aşa-numita „ Reţea şcolară” a unităţilor de învăţământ existente pe teritoriul localităţii. Şi, pe baza unor anumite criterii, fiecare consilier devine membru al Consiliului de Administraţie al unei Grădiniţe, al unei Şcoli Generale sau al unui Liceu. Nu stau azi să vă explic „cum devine chestia” prin care fiecare îşi aranjează la ce unitate să meargă. Azi vă spun doar că în prima şedinţă din acest an, a Consiliului local, pe ordinea de zi se află proiectul „privind organizarea reţelei şcolare pentru anul 2016- 2017”. În Slobozia, conform tabelului supus atenţiei consilierilor, sunt 22 de unităţi de învăţământ, de care, chipurile, răspund tot atâţia consilieri. Inutil să vă mai spun că în cei 18 ani de presă ai mei, niciodată n-am auzit că vreunul dintre consilieri raportează ce anume a făcut cu calitatea de membru conferită prin Hotărâre de Consiliu local.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *