Deputatul Tinel Gheorghe recunoaşte, dar ne comunică…

Distribuie articolul:

Iar noi, din ce-a zis, publicăm atât cât considerăm de cuviinţă că e de-ajuns pentru a se înţelege ce scuză îşi găseşte domnia-sa. Cum ni se pare a fi această scuză, în condiţiile în care vorbim despre o perioadă lungă de timp în care domnul deputat a ţinut un loc de muncă ocupat, în condiţiile în care România se confruntă cu şomaj mare, dar şi în condiţiile în care tocmai ce şi-au votat pensii speciale ? Nu mă întrebaţi, deoarece mi-e că o să renunţ la ideea de a alege între două rele, varianta cea mai puţn rea pentru conducerea de partid şi de stat !

COMUNICAT DE PRESĂ

« În data de 12 februarie, respectiv 15 februarie 2016, am fost ţinta unor atacuri de presă, atât în cadrul unei emisiuni televizate, cât şi pe un site de ştiri, prin intermediul cărora s-a adus, într-un mod eronat, în atenţia opiniei publice faptul că sunt „un băsist descurcăreţ, lăţit pe două funcţii” şi că profit de legea care îmi dă dreptul să mă suspend din funcţia publică obţinută prin concurs, cât timp sunt deputat.
De la bun început precizez că, în întreaga mea activitate publică, fie de funcţionar numit prin concurs în condiţiile legii, fie de demnitar ales, am urmărit să respect întotdeauna legea.
Prin urmare, aş vrea să vă aduc la cunoştinţă faptul că, potrivit Statutului funcţionarilor publici, respectiv Legea 188/1999 actualizată, pot fi suspendat din funcţia publică de conducere, respectiv cea de director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii, în condiţiile în care sunt ales într-o funcţie de demnitate publică. Această facilitate a fost creată de către legiuitor în anul 1999 pentru toţi funcţionarii publici, fiind printre putinele avantaje de care se pot bucura cei care doresc să activeze politic. Aşa cum profesorii au posibilitatea să desfăşoare în acelaşi timp şi activitate didactică şi parlamentară, putând ocupa şi funcţii de conducere universitară, aşa cum medicii, avocaţii, notarii şi alte categorii profesionale pot desfăşura activităţile profesionale paralel cu cea de demnitar, aşa şi funcţionarilor publici li s-a creat posibilitatea de a face politică, fără riscul de a-şi pierde locul de muncă ocupat, prin concurs (…) »


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Deputatul Tinel Gheorghe recunoaşte, dar ne comunică…

 1. Domunul (Cre) Tinel ne considera prosti sau isi inchipuie ca nu stim sa citim. Minte cu nerusinare! A tinut o functie blocata 8 ani de zile pentru ca asa a vrut el. Pentru a nu mai veni cu argumente evazive va supun atentiei prevederile art.34 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici:

  Art. 34.

  (1) Funcţionarii publici pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie de demnitate publică, în condiţiile legii.

  (2) Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu.

  (3) Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu.

  Deci, Tinel trebuia intai sa demisioneze din functia publica de conducere si apoi sa candideze!!! Sa raspunda cine a tinut functia blocata.
  Pentru a se convinge ii recomand domnului Tinel sa citeasca legea invocata de el si ghidul de incompatibilitati de la adresa http://www.ifa-mg.ro/docs/Ghid_Privind_Incompatibilitatile_Si_Conflictele_De_Interese.pdf

  Apropo: ANI ce zice ? Mai ales acum cand Tinel candideaza la sefia CJI.

 2. SE mai indoia cineva de marsavia politrucului? Asta e o nimica toata pe langa cat trafic de influenta a facut, abuzuri, foloase necuvenite etc etc Mai si zice de postul ocupat prin concurs!!! poate de imprejurari tinele…ai dat tu concurs pe bune sau sotia matale cum sunt eu popa .RUSINE! Asta e exemplul perfect de politician pe care romanii NU-l mai vor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *