În urmă cu un an, pe 27 septembrie, convinşi că nu se poate să nu fie ceea ce îi trebuie acestui oraş, locuitorii Sloboziei l-au votat pe Dragoş Soare. Patron cu vederi liberale, tânăr care avea toată viaţa înainte pentru a face fapte bune şi lucruri care să dureze, Dragoş Soare a reuşit să ne convingă chiar şi pe noi, ca jurnalişti, că nu are interese meschine, că pe el nu-l mână-n luptă profitul pe care l-ar putea câştiga de pe urma „permutărilor şi aranjamentelor” pe care orice primar le poate face.
Îl ştiam a fi latifundiar, proprietar a mii de hectare de teren agricol, de pe urma căruia, an de an, a încasat porcoi de bani din visteria APIA Ialomiţa. Câteva luni mai târziu, aveam să aflăm că înainte de „înscăunare”, musiu Dragoş Soare încasase deja 995.263 lei drept dividende. Ceea ce, în lei vechi, înseamnă aproape 10 (zece) MILIARDE.
Tocmai fiindcă ştiam că „întoarce banii cu lopata”, mulţi nici nu ne-am putut imagina că nu va păstori cu demnitate acest biet cătun! Din păcate, oamenilor de bună-credinţă care l-au susţinut şi, de multe ori, chiar l-au ajutat să ocupe cea mai înaltă funcţie a Administraţiei publice locale, Viaţa le-a dat o lecţie pe care, cei mai mulţi, n-o vor uita niciodată! Şi-asta, s-a întâmplat la doar câteva luni distanţă de la ziua decisivă prin vot.
Ziua de 27 septembrie 2020 rămâne în memoria colectivă o zi în care „am scăpat de Dracu’ şi am dat de tac-su”! O zi pe care, la un an distanţă în timp, deja o blesteamă foarte mulţi dintre cei care s-au prezentat la urne şi au votat PNL. Căci, spun ei, au vrut să scape de PSD şi…uite că „au sărit din lac în puţ”.
Slobozia – STUDIU DE CAZ
În isteric-blamata perioadă în care comuniştii deţineau funcţiile politico-administrative ale instituţiilor Statului, municipiul Slobozia era o localitate cu un real potenţial economic, unităţile de producţie fiind suficiente cât să poată oferi locuri de muncă populaţiei active. După aşa-zisa Revoluţie, municipiul Slobozia a ajuns…ceea ce vedem cu toţii; UN CĂTUN MIZER care nu conteneşte să se urâţească, nu numai din punct de vedere dendrologic şi imobiliar!
Un oraş din care adolescenţii abia aşteaptă să poată să plece, oriunde, numai să nu rămână aici unde – zic ei! – „n-ai cu cine…!”
Scârbiţi să vadă că primarii succedaţi la Putere, deşi promit „Marea cu sarea” în campaniile electorale, atunci când ajung în funcţie, nu fac decât să „arunce pisica” în poarta predecesorilor care, chipurile, le-au lăsat „greaua moştenire”, din oraş pleacă şi cei care nu mai sunt aşa tineri.
A trecut un an din mandatul lui Dragoş Soare. Ce s-a întâmplat cu marile şi vechile probleme ale localităţii, cu-acele catastrofe edilitar-gospodăreşti şi financiar-politice care au fost puse la cale de către predecesorii actualului primar? Ce se întâmplă cu proiectele: „APA lui Ionaşcu” sau „Groapa lui Stoica”? Dar cu celelalte proiecte „puse pe tapet” în campania liberalului Dragoş Soare? Vă mai amintiţi câte promitea candidatul Dragoş Soare? Vă mai amintiţi cum umbla el pe străzi, cum venea el printre blocuri şi stătea de vorbă cu locatarii aşezaţi pe băncile din faţa blocurilor, cum dădea el mâna cu fiecare locuitor, cum părea el „băiat simpatic şi bun de pus la rană” ?
Ei bine, azi, la un an de la acele „şuete” , cu dreptul cetăţeanului care a votat schimbarea, văzând cât de „tomnatic” arată oraşul nostru, anticipând „vântul” din buzunarele multora dintre concetăţenii mei, dar şi prefigurând, cu ochii minţii, frigul din casele multora dintre locuitorii municipiului, vă întreb: a (mai) venit Soare şi pe strada voastră? La Primar mă refer, desigur!
Eh, a venit….Este eclipsa totala de „Soare” de vreun an incoace….