Primăria Slobozia „bate palma” cu Biserica din cartierul Bora

Distribuie articolul:

După ce a făcut un pariu prin care la jumătatea lunii iunie l-a invitat la Slobozia şi l-a susţinut pe Ludovic Orban (vezi AICI), pariu care ulterior s-a dovedit ca fiind pierdut definitiv în data de 25 septembrie cu ocazia victoriei premierului Cîţu a fotoliului de şef al PNL, primarul Soare încearcă „să-l apuce pe Dumnezeu de un picior”.
În încercarea teribilă de a-şi salva cariera politică, în şedinţa ordinară planificată să se desfăşoare la sfârşit de septembrie (vezi AICI) acesta propune asocierea Primăriei Slobozia cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Bora pentru ca biserica să beneficieze de noi fonduri.

Şi pentru că veşnicele modernizări pe fonduri locale ba de la bugetul CJI, ba de la bugetul primăriei nu se pot acorda atât de repede şi de des pe cât pot unii preoţi să le „cheltuiască”, aceştia au considerat propice momentul să apeleze la vechea cunoştinţă mai lentă la minte şi mai darnică la portofel a României, „coana Europă” prin care solicită modernizarea lăcaşului de cult.

Doar 158.622 lei pentru început

Parohul bisericii din cartierul Bora a înaintat şi o cerere oficială pentru susţinerea demersului său pentru obţinerea de fonduri locale şi nu numai, prin care solicită Primăriei Slobozia suma de 158.622 lei pentru D.A.L.I (Documentaţia de Autorizare pentru Lucrări de Intervenţie) cu menţiunea că „stadiul de început al reabilitării este reprezentat de D.A.L.I iar aceasta este necesară pentru accesarea de fonduri europene sau de orice fel (sponsorizări, donaţii) ce au ca obiect restaurarea şi reabilitarea clădirii monument istoric. Fără acestea accesarea de fonduri cu această destinaţie nu este posibilă iar situaţia financiară a parohiei noastre nu poate susţine contravaloarea documentaţiei D.A.L.I.” spune domnul Ilie, preot de meserie.

Biserica se bagă singură în gura organului…de cercetare

Puţin cam neinspirat domnul care a formulat această cerere. Pentru că, dacă ar exista, într-o lume utopică desigur, un angajat dintr-o instituţie cu atribuţii de cercetare penală care s-ar autosesiza citind rândurile de mai sus, acesta l-ar întreba pe domnul în cauză cum se face că nu are fonduri, în condiţiile în care anual bisericile din Ialomiţa – şi mai ales cele din Slobozia – primesc sume importante de bani. Lăsăm la o parte „gurile rele” care spun că alocările bugetare se datorează nevoilor de capital electoral ale politicienilor care conduc CJ Ialomiţa şi Primăria Slobozia!

Probabil cel mai inspirat motiv care putea să fie invocat pentru a justifica necesitatea acestei finanţări era lipsa fondurilor cauzate de restricţiile pandemice, dar probabil acest motiv invocat l-ar fi supărat pe domnul Vincenţiu care ar fi fost nevoit să-l supere la rândul său pe şeful cel mai mare – Daniel, despre care umblă vorba că „a bătut palma” cu Guvernul PNL pentru o sumă frumuşică pentru a nu mai protesta în anul 2020 împotriva vaccinului anti-covid, zvonuri pe care noi bineînţeles că nu le credem.

Încurcate sunt căile Domnului

Tot gurile rele din instituţia Primăriei afirmă că Dragoş Soare, PNL-ist în acte dar socialist sadea în comportamentul de zi cu zi din Primăria Slobozia, se pregăteşte să scrie nişte declaraţii la DNA din cauza celebrului caz de şantaj şi abuz denunţat în mass-media locală de afaceristul local Radu Paros. Probabil se pregăteşte şi pentru eventuale noi plângeri penale care pot apărea în viitor aşa cum chiar el a afirmat în cadrul şedinţei CL din august şi pentru care a făcut demersuri în a aproba în cadrul Consiliului Local fondurile necesare pentru a angaja firmă de avocaţi. Să aplice oare primarul aceleaşi tactici ca mentorul său din PDL – Elena Udrea care se înscria în 2016 la Facultatea de Teologie pentru a îndupleca procurorii? Speranţa moare ultima…

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *