Scutere electrice medicale pentru 10 persoane cu dizabilităţi

Distribuie articolul:

Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA“, împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități locomotorii și al celor cu mobilitate redusă printr-o donație de zece scutere electrice medicale, în valoare totală de 9.000 euro.
În cadrul unei acțiuni organizate în data de 28 septembrie, în Constanța, zece persoane cu dizabilități care se află în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială Constanța au primit scuterele electrice pentru mobilitate.

Colaborare trainică 

„Colaborarea mea cu reprezentanții ROTA datează din mandatul de senator, când făceam parte din grupul parlamentar de prietenie cu Taiwan. Mulțumesc Asociației ROTA, alături de care putem să oferim bucuria independenței de mișcare unor oameni pentru care acest lucru era o povară.
Sper ca pe viitor, tot mai multe persoane ce suferă de astfel de afecțiuni să poată beneficia de asemenea dispozitive“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.
„Dreptul la liberă mișcare este considerat un drept fundamental în Carta Socială Europeană. Cu un număr de peste 200.000 de persoane cu dizabilități fizice, România are de depus un efort masiv în direcția eliminării încălcării acestui drept.
La momentul de față, multe dintre persoanele care se confruntă cu această problemă sunt nevoite să trăiască în izolare, cu efecte negative asupra calității vieții și accentuând sentimentul de neputință.
E greu să ne imaginăm că, pentru unii dintre noi, o simplă plimbare în parc sau a merge la cumpărături sunt obiective dificil de îndeplinit.
Prin această donație, vrem să oferim autonomie persoanelor care se confruntă cu un handicap locomotor, astfel încât să recapete acces fizic în societate și să poată desfășura în mod independent activitățile de zi cu zi. Ceea ce îmi doresc cu adevărat este ca stereotipurile și tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse persoanele cu dizabilități să fie șterse din gândirea colectivă”, a declarat Constantin Damov, președintele Asociației ROTA.
Scuterele electrice medicale sunt produse de compania taiwaneză KARMA și importate în România de ECOPROTECH ENGINEERING, o companie din Buzău.
Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție.
Nepoluante și prietenoase cu mediul înconjurător, scuterele KARMA pot atinge viteze cuprinse între 6 și 13 km/h, având o autonomie de până la 40 km, cu o greutate permisă a utilizatorului între 115 – 135 kg. Datorită dimensiunilor reduse, acestea pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior.
Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor celor care le utilizează, ghidonul, scaunul, tetiera și cotierele pot fi ajustate și personalizate conform cu nevoile fiecăruia. 
Acțiunea se încadrează în „Săptămâna europeană a mobilităţii“, o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Tema anului este „Safe and Healthy with Sustainable Mobility“.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *