Municipiul Feteşti îşi reînoieşte „parcul” AUTO!

Distribuie articolul:

Primarul Municipiului Fetești, domnul Laurențiu-Georgică Șonchereche, a propus consilierilor locali, spre aprobare, indicatorii tehnici ai obiectivului de investiții ”ACHIZIȚIA DE VEHICULE NEPOLUANTE ÎN MUNICIPIUL FETEȘTI ȘI COMUNA STELNICA, JUDEȚUL IALOMIȚA”.

Părându-li-le că dacă sunt bani din visteria Uniunii Europene, nu-s tot bani publici, mulţi dintre consilierii locali şi ţăţării lor nu mai prididesc cu laudele şi, mai ales, mulţumirile adresate, online, edilului-şef!   

Cum oamenii care „stau” pe facebook (din lipsa altor preocupări, mai ales a locurilor de muncă!) nu prea par interesaţi să afle ce se ascunde în spatele achiziţiilor publice cu finanţare europeană, iar noi nu ne mai simţim motivaţi socio-profesional să le tot atragem atenţia, iată, publicăm frust(raţi) informaţiile, aşa cum au fost ele scrise în documenţaţii.

Ce se achiziţionează şi cât costă

1.Număr de autobuze electrice achiziționate: 2 bucăți;

2.Număr de microbuze electrice achiziționate (partener comuna Stelnica): 1 bucată;

3.Număr stații de încărcare: 12.

Valoare proiect: 1.352.000 euro fără TVA (1.608.880 euro TVA inclus), echivalentul a 6.655.490 lei fără TVA (7.920.033 lei TVA inclus), la care se adaugă costul a 12 stații de încărcare în valoare de 300.000 Euro fără TVA (357.000 Euro Tva inclus), echivalentul a 1.476.810 lei (1.757.403 lei)

  – autobuze electrice – preț unitar 551.000 Euro fără TVA

  – stații încărcare – preț unitar 25.000 Euro fără TVA

*** Ofertele au fost depuse până la data de 22.02.2022, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 22.08.2022.

Pentru cei care, totuşi, vor să ştie „de unde să prindă problema” precizăm că în chiar documentele oficiale scrie negru pe alb că „municipiul Fetești va finanța toate costurile neeligibile aferente componentelor proiectului ce îi revin în cadrul Parteneriatului, va asigura resursele financiare necesare implementării optime a proiectului, în condițiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile (fără TVA) din PNRR și a TVA aferent cheltuielilor eligibile din bugetul de stat.”

O.E.D. În traducere: Ceea ce era de demonstrat!


Distribuie articolul:

One thought on “Municipiul Feteşti îşi reînoieşte „parcul” AUTO!

  1. Despre ceia ce se…realizeaza,cum si in ce conditii(totul nu pe intelesul ) omului de rand,se vorbeste,posteaza,lauda exagerat de mult. Atat edilul sef al Municipiului Fetesti,cat si cativa sustinatori,au devenit vedete-le internetului,instagramului etc.popularizandu-si realizarile (din banii urbei) zi de zi. Ma intreb,de problemele curente,benefice tuturor locuitorilor,mai are timp ?. Mai intreb; Cand rezolva problema cu RAJA,referitor costuri,dar problema cu URBANUL ?. Au promis ca se vor ocupa,rezolva,izgoni aceste societati,care au devenit niste devoratori ai locuitorilor. Cea mai scumpa apa,cele mai scumpe servicii etc. Cred ca au uitat de acestea,in euforia laudelor pe care zilnic si-le aduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *