ANAF promite, iarăşi, că va stârpi evaziunea, că va „rupe”, cu munca, Organu’

Distribuie articolul:

  • Deşi AVEREA „bătătoare la ochi” a multora dintre angajaţii instituţiei ar trebui să fie primul indiciu că, acolo, în chiar „sânul” ANAF se petrece corupţia care determină evaziunea fiscală, şi acest preşedinte „turuie” despre aceleaşi deziderate „puse pe tapet” în cei 30 de ani de economie aşa-zis capitalistă!

     COMUNICAT DE PRESĂ

   „Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor onești, că această instituție merită încrederea și respectul cetățenilor, dar și că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale.
În acest sens, vreau să vă anunț că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.
Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătățirii nivelului de trai al populației.
Cred că plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socială pentru fiecare dintre noi, de la marile corporații, la mici antreprenori, până la persoanele fizice. Trebuie să fim cu toții conștienți și responsabili și să înțelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget național sănătos, care poate acoperi cu ușurință nevoile de funcționare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educația, sănătatea sau infrastructura.
În același timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control!
Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții să fie murdăritã de o mână de oameni care și-au pierdut reperele morale!
Începând de astăzi, pun la dispoziția contribuabililor un număr de telefon – 0723 568 179 – conectat la cabinetul meu, unde aceștia pot suna și reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar eu mă voi ocupa personal de verificarea și soluționarea cu fermitate a celor semnalate.
Sunt încrezător că ANAF-ul se va ridica la înãlțimea așteptãrilor cetãțenilor prin profesionalism, onestitate și seriozitate!’’


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *