In Ialomiţa, salariile celor de la Finanţe ne-au costat ceva!

Distribuie articolul:

Cândva, DGFP avea un număr impresionant de mare de salariaţi. Cu mult mai mulţi decât are la momentul actual. Nu că azi ar avea foarte puţini! Dar, 390 (de salariaţi) nu mai este un număr care să-i facă pe contribuabili să se întrebe: ce-or fi făcând atâţia indivizi acolo, în birourile din clădirea aceea somptuoasă? Faptul că anul trecut numărul salariaţilor a fost decimat, din cauza Hotărârii Guvernului nr. 520/2013, cea privind organizarea şi funcţionarea ANAF, în schema de personal angajat cu Carte de muncă rămânând numai 317 posturi, ne face să credem că, încet-încet, eficientizarea muncii tinde să devină cuvântul „la ordinea zilei” şi-n sistemul bugetar. Am fost curioşi să aflăm câţi bani au încasat drept salarii angajaţii Fiscului ialomiţean şi-am aflat că pentru anul 2013 suma aprobată pentru cheltuieli de personal a fost de 25.402.000 lei, adică peste 250 de miliarde de lei vechi. „O căruţă de bani!” , cum ar spune un angajat în mediul privat, căruia nu-i vine a crede ce mult se cheltuieşte cu sistemul bugetar. Mai ales că, atunci când e să raportăm aceste impresionant de mari sume de bani publici, la productivitatea muncii, se constată că nu s-a prea diminuat nici evaziunea fiscală, iar fărădelegile săvârşite în documentele financiar-contabile au ajuns să „colcăie”, unele chiar cu sprijinul reprezentanţilor „Organului” cu atribuţiuni de control, în speţă DGFP Ialomiţa. Şi măcar dacă abaterile de la Legi şi Norme ar atrage după sine cine ştie ce mari pedepse! Vrând să aflăm cum stă judeţul la recuperarea banilor pe care firmele îi datorează bugetului de stat, sau câţi dintre cei care s-au sustras de la plata birurilor către bugetul de stat, au fost trimiţi în judecată, Direcţia Finanţelor Publice Ialomiţa „ La nivelul instituţiei, până la data de 31.12.2013 au fost depuse la Parchet un număr de 101 sesizări penale, cu un prejudiciu estimat de 84.855.280 lei”. Cui i se pare că numărul dosarelor este mare, iar cuantumul sumelor recuperate este satisfăcător, înseamnă că e un om mulţumit. 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “In Ialomiţa, salariile celor de la Finanţe ne-au costat ceva!

  1. dar despre cei de la finante arestati pentru favorizarea infractorilor,
    dar si de plangerile depuse de salariati importiva acelui director Radulescu nu se mai aude nimic ?

    cum sa faca astia sesizari penale cand ei fac bara-bara cu infractorii!

    DNA si ANI sa le confiste averile ca niciunul nu poate justifica de unde banii de vile, masini luxoase si concedii in strainatate.

  2. incredibil !!!
    ieri s-au dat publicitatii salariile celor de la Cotroceni.
    Presedintele Romaniei castiga 6.706 lei net, adica sub 1.500 de euro.
    Consilierii presedintelui Traian Basescu au salarii de 5.363 de lei, acestia fiind urmati de consilierii de stat, cu remuneratii de 4.696 lei lunar.
    Din socoteala cheltuielilor cu salariile raportat la numarul de angajati la finantze in Ialomita se castiga mai bine ca la Cotroceni iar directorii au salarii mai mari ca ale presedintelui !
    tzara anapoda !

  3. Articolul e jalnic, e pe propaganda băsistă cu punerea în antiteză))La ce productivitate a muncii se raportează ziaristul, n-am înţeles….cred că nu se compara cu Uzinele Dacia)) De ce s-ar minuna un angajat de la privat, iar nu văd…cât timp sectorul privat colcăie de evaziune)) Cred că cinstitul ziarist nu înţelege rolul statului şi al aparatului fiscal))Cred că ziaristul a uitat de datele statistice, ce certifică o evaziune şi contrabandă la circa 30% din PIB, ce deja periclitează securitatea economică, ce-i una din misiunile importante ale SRIului)) Nu-i şef de fisc numit fără aviz de SRI..deci dacă cineva nu-şi face datoria la fisc, cineva din SRI ştie , şi-l protejează)) Cum cineva, ăia din SRI au şefii puşi politic….este clar că politicienii, preşedinte şi alţi guvernanţi…sunt responsabili de gestionarea finanţelor))Bine că au stricat,ăştia din usl, nemernicia aia de Garda financiară…şi-i rău că au dat atribuţiuni poliţiei))Daa…sunt destule firme datoare la fisc, sunt pe site, unele fac afaceri cu statul, cu puterea locală))Articolul e jalnic, dovada e postarea lui”obraz fin”ce face un calcul matematic şi trage concluzii idioate, de-un populism deşănţat))De grija lui „obraz fin” faţă de averile unora..ce să zic, ce-am mai spus…generalizarea nu-i bună, acuzele generaliste nu sunt bune)) Bine că nu-s mulţi ca „obraz fin”, ciudoşi pe averile altora, că mâine-poimâine ,şi averea cinstită e imorală, e făcută pe exploatarea forţei de muncă….şi toţi patronii, evazionişti sau nu,vor fi etichetaţi ca exploatatori nemiloşi))

    1. Dănuţ, dragă, tu eşti jalnic dacă ai impresia că ţinuta morală a postării tale e mai brează decât articolul despre care tu AI IMPRESIA că e scris „pe propagandă băsistă”. Articolul viza CHELTUIELILE DE PERSONAL.Informaţiile sunt, aşa cum scrie în Codul deontologic. Chiar de la sursă, adică!
      Eu pentru articolul acesta am muncit, am conceput întrebările, le-am scris şi-am aşteptat răspunsul instituţiei, mi-am cheltuit banii cu plicu şi timbrul poştal, apoi am scris texul acestui artiocol, mi-am cheltuit alţi bani plătind tipografii (salariaţi ai altei firme, deci am contribuit la păstrarea locurilor de muncă), apoi am plătit distribuitorii (salariaţi ai altei firme) şi, nu în ultimul rând am plătit şi administratorul acestui site pe care postezi tu, cel care primeşti MOCA munca mea. Faptul că voi vă permiteţi să desconsideraţi atâta muncă, demonstrează că VOI sunteţi jalnici, DAR şi mult mai nemernici decât aveţi impresia că sunt eu, să vă fie clar ! Cât priveşte ideea că jurnalistul nu trebuie să aibă atitudine, nu trebuie să se certe cu postacii, vreau să reţineţi că este o ideea proastă izvorâtă dintr-o concepţie de natură (filozofocă, desigur!) jalnică!!!

  4. Am fost convins că o să te supăr(sau asta am vrut),dar am vrut să-ţi atrag atenţia că după introducerea riguroasă, te-ai pierdut în cuprins şi încheiere..în ce-ar vrea să audă poporul. Sunt convins că L 544 e o glumă pentru şmecherii din autorităţile statului, ce intră în contact cu ziaristul,şi mai ales cu unul incomod))Dacă aveaţi ca temă doar schema de personal şi fondul de salarii, ar fi trebuit detaliată informaţia după organigramă şi salarizarea aferentă. Aşa, dacă arunci un număr şi-o sumă, cred şi io că se îngrozeşte bietul salariat de la privat, sau poate chiar privatizatul))Cât despre activităţile Fiscului privind datoriile acumulate de firme….denumirea firmei,cuantumul debitelor, istoricul lor , măsurile luate de organul fiscal….ce să-ţi spun,Fiscul e pervers, ţi-a dat date despre acţiuni penale şi sume impuse….nu ţi-a spus ceva despre vreo încasare, sau să-ţi dea topul debitorilor după sume datorate la buget şi vechimea lor–şi măsuri luate de organele statului de căcat…că m-am enervat acu’))În mod normal, ce-ţi spun eu, ar trebui să găseşti pe siteul lor….dar după alde Vâjdea, Rădulescu şi Ţenea…o să găseşti mai piu))Aşa că luptă în continuare cu balaurul roşu, mai dai din preaplinul tău, să citim şi noi ziarul..moca))Să-mi scuzi ironiile…sunt supărat că s-a rupt USL))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *