Osteodensitometria DEXA acum disponibilă la centrul medical PHILOS

Distribuie articolul:

Osteodensitometria DEXA (absorbţiometria duală cu raze X) este cea mai utilizată metodă de măsurare a densităţii osoase şi pentru stabilirea diagnosticului de osteoporoză. Este un test ce măsoară densitatea oaselor de la nivelul coloanei vertebrale, şoldului, femurului etc. De asemenea, se utilizează pentru monitorizarea eficienţei tratamentului pentru osteoporoză. Absorbţiometria duală cu raze X (DEXA) sau osteodensitometria ososasă este o tehnică imagistică ce foloseşte razele X pentru a identifica demineralizarea osoasă şi pierderile de ţesut osos. De obicei se scanează o zonă a corpului, însă poate fi efectuată şi pe întregul corp, la unii adulţi şi la copii.

Osteodensitometria se utilizează de obicei pentru diagnosticarea osteoporozei, o boală ce afectează în special femeile după instalarea menopazei, dar poate afecta şi bărbaţii. Osteoporoza presupune scăderea graduală a calciului, cu modificări ale structurii osoase, ce produce slăbirea rezistenţei lor, acestea devenind mai fragile şi mai predispuse la fracturi. Se foloseşte, de asemenea, la monitorizarea tratamentului pentru osteoporoză şi pentru diagnosticarea altor boli caracterizate de slăbirea densităţii osoase, la diagnosticarea osteopeniei sau a osteogenezei imperfecte.

Investigaţii de osteodensitometrie folosind echipamente de ultima generatie osteosis dexim T, pot fi acum efectuate la laboratorul de analize PHILOS IMPEX situat în Slobozia, strada Traian, numărul 53.

PREŢ PROMOTIONAL – 100 lei

PROGRAMĂRI : tel. mobil  0720 13 40 47
tel. fix 0243/21 65 65;  SAU 0243/23 55 65; 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *