Şi pompierii de la ISU Ialomiţa au încasat stimulente pe timp de pandemie

Distribuie articolul:

* Un răspuns la întrebarea de ce trenează pandemia, ar putea fi şi această suspectă STARE DE ALERTĂ care se pre(a)lungeşte şi care se dovedeşte a fi revoltător de propice pentru tot felul de cheltuieli, cel puţin discutabile!

Aşa după cum scriam, nu cu foarte mult timp în urmă, într-un articol vizând activitatea pompierilor,  Fondul de salarii al ISU „Barbu Catargiu” Ialomiţa nu este deloc mic. Ba, dimpotrivă, am putea spune! Puteţi citi mai multe pe adresa ziarului online  https://ziarulstirea.ro/pompierii-sting-miristile-boierilor-pe-care-nu-i-amendeaza-caci-salariile-lor-sunt-asigurate/

În articolul respectiv, dar şi în acest articol folosim vechea „unitate de măsură” a banilor, deoarece mulţi români tot „în lei vechi” gândesc, iar noi nu vrem să minimalizeze nimeni „efortul” financiar reprezentând răsplata muncii bugetarilor.  Sigur că munca pompierilor trebuie răsplătită pentru eforturile, riscurile la care se supun atunci când se luptă cu flăcările. Sau, mai nou, cu pandemia de COVID. Doar că nu toţi se luptă cu flăcările! Sau, mai nou, cu pandemia de COVID. Nu mai mult decât ne luptăm npi, ceilalţi, asta vrem să spunem! Doar că salarii impresionante încasează cam toţi pompierii. La fel ca mulţi alţi bugetari din multe alte instituţii ale statului.

Zile libere „suplimentar” plătite pompierilor-PĂRINŢI

După ce v-am spus cât bănet a cheltuit Prefectura Ialomiţa, dar şi DSP Ialomiţa, pentru stimulentele acordate birocraţilor, iată vă spunem cât a cheltuit şi ISU Ialomiţa, ca instituţie aflată „în prima linie” în lupta cu coronavirusul SARS COV-2 , cel dătător de boala COVID -19.

Conform răspunsului oferit sub semnătura inspectorului-şef, domnului colonel Laurtenţiu BÂCU „la articolul bugetar drepturi salariale ale personalului, 484.285 lei (aproape 5 MILIARDE lei vechi) reprezentând plăţile efectuate pentru majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în baza Legii 19/2020, privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării activităţii didactice…”.

Fiindcă e pandemie, pompierii au încasat/încasează „STIMULENTE DE RISC” şi din Fonduri europene alocate special pentru pandemie. În numai acele două luni cât a durat STAREA DE URGENŢĂ, pompierii de la ISU Ialomiţa au încasat fix 285.000 lei, adică aproape (alte) 3 MILIARDE lei vechi, tot ca măsură de sprijin în combaterea pandemiei. Dacă e mult sau puţin, rămâne ca dvs. să stabiliţi şi să concluzionaţi dacă e normal un astfel de surplus la o răsplată a muncii…, şi-aşa destul de consistent bugetată?!

Şi  cum pandemia nu s-a terminat, cu siguranţă nici astfel de cheltuieli nu s-au terminat! Başca, acestor stimulente li se adaugă cheltuielile cu măşti, dezinfectanţi, tot felul de produse care au avut menirea de a-i apăra de coronavirus!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.