Poliţia locală Slobozia – cam mulţi bani pentru atâta (in)activitate

Distribuie articolul:

* Peste 20 de miliarde de lei vechi. Atâta a fost bugetul pentru anul 2013. Neîndoielnic, mare a fost şi bugetul fiecărei structuri poliţieneşti de la nivelul fiecărei localităţi în care funcţionează Poliţie locală!  

Deşi au pretenţia să fie percepuţi ca poliţişti profesionişti, deşi au pretenţia că li se cuvin salarii mai mari (şi uniforme, şi bani pentru masă, şi-un loc de casă sau o locuinţă ANL), în realitate, angajaţii în cadrul Poliţiei Locale nu sunt percepuţi decât ca fiind nişte bieţi trepăduşi aflaţi în slujba primarului şi a tagmei administrativ-politice.

Cum cei mai mulţi dintre ei nu au nici un fel de pregătire în domeniul „Internelor” atunci când se angajează în cadrul Poliţiei locale, nici nu e de mirare că „tagma jefuitorilor” îi foloseşte ca pe-un mijloc, ca pe-o unealtă, ca pe-un instrument cu care intimidează şi chiar amendează pe cine „mişcă-n front”…Despre „faptele de vitejie” ale poliţiştilor comunitari eu am tot scris până ce o Lege i-a decimat, Poliţia Comunitară transformându-se în ceva mic şi aproape neînsemnat în sinistrul tablou înfăţişând „Organele” pline de piloşi burtoşi, angajaţi cu care M.A.I nu numai că n-ar trebui să se mândrească, dar ar trebui chiar să se ruşineze…Iată de ce azi nu mai reliefez informaţia potrivit căreia Poliţia Locală a municipiului Slobozia numără (numai) 44  de angajaţi, din care doar 39 au fost anul acesta în acţiune, restul fiind „pe tuşă” şi urmând „a reveni la serviciu anul următor”, după cum ne-a declarat domnul director Abaza. Laurenţiu Abaza.

     Peste 11 miliarde, numai pe salarii…

Cum spuneam, pentru anul în curs, Poliţia Locală a municipiului Slobozia a avut un buget alocat, în sumă de peste 20 de miliarde. Mai exact 2.014.100 lei RON. Din aceasta, fix 1.110.000 lei RON reprezintă cheltuieli de personal, prin asta înţelegând salariile celor 39 de angajaţi aflaţi în câmpul muncii. Împărţind această sumă de bani la numărul de angajaţi, oricine poate deduce că nu-i deloc modică suma. Poate că salariile poliţiştilor n-or fi fost chiar „nesimţite”.  Dar nici mici n-au fost, să fie clar!  Să nu vă imaginaţi că în banii ăştia or intra, cumva, şi uniformele, şi echipamentul, şi serviciile de pregătire profesională. Acestea toate, plus niscaiva achiziţii de genul sistemelor şi echipamentelor de supraveghere video a unor străzi, întru observarea modului în care se desfăşoară circulaţia rutieră, s-au realizat din alţi bani. Mai precis din ceea ce rămâne după ce din bugetul alocat scădem cele peste 11 (unsprezece) miliarde de lei vechi reprezentând salariile. Sunt aproape convinsă că şi dumneavoastră vă întrebaţi ce fac aceşti poliţişti, şi de ce nu erau de-ajuns poliţiştii angajaţi în cadrul Poliţiei Municipale a IPJ Ialomiţa. Cum am vrut să aflu întru a vă informa, am aruncat o privire pe site-ul (cu care se tot laudă directorul Abaza, deşi postările dovedesc că n-au avut prea multe a comunica) şi, după ce-am citit cele câteva „raportări despre realizările măreţe” pot spune fără teama de a greşi că locuitorii din municipiul, judeţul, ţara pot funcţiona la fel şi fără această structură bugetofagă! Că amenzile alea, în cuantum de numai 253.980 de lei RON (adică, un mizilic de două miliarde şi jumătate de lei vechi!) le-ar fi putut aplica poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Ialomiţa. Ca să nu mai zic despre impactul prezenţei pe străzi (?!) a poliţiştilor asupra comportamentului civic al cetăţenilor! Ca să nu mai zic despre prezenţa poliţiştilor pe străzile mai lăturalnice, pe-acolo pe unde se produc abateri grave de la normele de conduită în spaţiul public şi privat! Că dacă aş zice, s-ar putea să le „şifonez imaginea” şi, cum nici la nivel naţional Poliţia Locală n-are cine ştie ce aprecieri pozitive, mi-e că încet-încet cei care-s în măsură să propună proiecte de legi, s-ar apuca şi ar căuta să vadă cât de eficient mai este ca românii să suporte-n plată astfel de „dubluri” ale altor structuri cu cam aceleaşi atribuţiuni…

IONICA GHINEA  


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Poliţia locală Slobozia – cam mulţi bani pentru atâta (in)activitate

  1. NISTE MOMAI….SINGURUL CARE TREBUIE SCHIMBAT ESTE DOMNUL ABAZA CARE E PREA INVECHIT PTR. VREMURILE ASTEA….AR TREBUI SA LASE LOCUL UNUI MILITAR TANAR CARE STIE CU CE SE MANANCA MESERIA ASTA SI BINEINTELES CA TREBUIE DATI AFARA TOTI MAIMUTOII AIA DE ASAZISI POLITISTI CARE NU SUNT DECAT NISTE MUMII FARA VLAGA….LASATI LOCUL TINERILOR CARE SUNT PREGATITI PENTRU O ASTFEL DE MESERIE!!! AJUNGE !!! DE CAND S-AU INFIINNTAT GARDIENII PUBLICI SI PANA IN PREZENT NUMAI CU PILE S-A INTRAT ACOLO !!!

  2. fii pe pace ca daca ii iei la bani marunti 85%sunt numai pile.si unde mai pui ca studiile liceale marea majoritate le au la FF.deci ce ne miram de capacitatea lor de a rezolva o situatie in interesul cetateanului?cand umbla pe strada is mai ceva ca jandarmeria romana.pana cand nenica pana cand?asa conducere asa angajati..la…vai de noi!

  3. stimata institutie esti facuta de ras de personalul care il ai pentru k sant niste infractori protejati de functii pentru k da amenzii nejustificate profita de functiii si fac ilegalitati mari programu de serviciu il fac in masini la cantina sociala etc… si nau pregatirea si indeplinirea conditiilor legale de a lucra in acest domeniu asa k schimbativa

  4. domnii de la politia locala mai linistitiva cu profitarea functiei si mai slabiti lumea k aduc controlu peste voi si ramineti saraci siasa mincati la cantina sociata nr 13 nu va e rusine k aveti si copiii neveste acasa?nerusinatilor care mincatii mincarea de la oamenii sarmani care primeste un venit de la U.E mai santeti si figurantii pe alta parte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *