Cine ştie de ce-s amenzile alea aşa de mici…

Distribuie articolul:

Un comunicat de presă remis presei precizează că în scopul verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unităţile care produc, depozitează, transportă şi valorifică produse de origine animală şi non-animală, a combaterii furturilor de animale şi a verificării respectării condiţiilor legale prevăzute pentru transportul animalelor vii şi a produselor de origine animală, angajaţi ai D.S.V.S.A. Ialomiţa au efectuat, în luna noiembrie 2013, un număr de două controale, unul la un abator bovine şi ovine, celălalt la un centru ambalare ouă. Apoi, tot ei şi tot în luna noiembrie, am efectuat şi 8 verificări în trafic, în colaborare cu reprezentanţii IPJ Ialomiţa şi, cică,şi130 verificări la nivelul unităţilor de vânzare cu amănuntul.

Urmare a controalelor oficiale desfăşurate de medicii veterinari oficiali la nivelul unităţilor de abatorizare, cică a fost dispusă măsura confiscării a 2.951 kg carne, oase şi organe improprii consumului uman.

Ca de fiecare dată, parcă trase la indigo, ni se precizează că „principalele deficienţe întâlnite au fost: nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte ambalarea şi etichetarea produselor alimentare, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare în ceea ce priveşte comercializarea ouălor de consum şi a cărnii de pasăre.

Personalul de specialitate, cică, a dispus în urma verificărilor efectuate la nivelul supermarketurilor sau la solicitarea operatorilor economici, retragerea de la comercializare a 3.537 kg produse depreciate organoleptic, cu termen de valabilitate expirat, sau cu defecte tehnologice, care au fost dirijate spre unităţi specializate pentru distrugere.

Pentru a da greutate comunicatului de presă, DSVSA Ialomiţa înşiră domeniile celor 103 obiective verificate, respectiv :

·  10 unităţi de fabricare a pâinii;

·   9 unităţi de fabricarea prăjiturilor a produselor proaspete de patiserie;

·   3 unităţi de morărit;

·   27 depozite de seminţe de consum;

·   8 depozite de alte produse alimentare;

·  3 depozite de legume – fructe;

·   3 supermarket/hipermarket;

·   3 unitate fabricare ulei;

·   1 unitate de fabricare a vinului;

·   1 fabrica de conserve;

·   1 fabrica de amidon;

·   22 baruri;

·   2 unitate de fast food;

·   8 unităţi de comerţ cu amănuntul;

·   2 cantine;

·   1 unitate fabricare produse furajere.

S-au mai efectuat, cică, şi 10 controale în exploataţii comerciale de păsări alese aleatoriu de către APIA pentru Măsura 215 păsări – plăţi în favoarea bunăstării animalelor, au fost controlate 12 circumscripţii de asistenţă sanitar veterinară concesionate, 3 incineratoare aflate în unităţi generatoare.

Din respect pentru meserie şi pentru cei ce citesc informaţiile oferite în ziarul Ştirea, ne cheltuim banii pe tipărirea acestor „raportări măreţe” care, cică, s-au soldat cu  pedepsirea făptuitorilor, prin aplicarea unui număr de 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.200 lei. Adică, 130 de milioane de lei vechi. Adică, un mezelic. Spunem asta, după ce mai privim o dată, cât de mare este numărul unităţilor economice, şi chiar cât de diversificată este paleta domeniilor de activitate…

(I.G.) 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *