DJ 101, dar şi podul de la Adâncata, mai au de aşteptat!

Distribuie articolul:

CJI podul* Contractul a fost reziliat. Din motive numai de el ştiute, preşedintele Silvian Ciupercă a achitat Factura de 800.000 de lei (adică 8 miliarde de lei vechi), chit că lucrarea s-a realizat doar în proporţie de 20%. Pentru continuarea lucrărilor se va organiza o nouă licitaţie.

Ca multe alte lucrări „seduse şi abandonate” ce poartă marca PSD, lucrarea „ Pod peste râul Prahova la Dridu, DJ 101, km 52+759” se înscrie şi ea în acelaşi registru al dezideratelor, al aşteptărilor nepermis de deşănţat expuse, pentru ca mai apoi să se dovedească a fi revoltător de greu realizate, de cele mai multe ori cu cheltuieli penal majorate prin tot felul de acte adiţionale la contractul iniţial…În judeţul Ialomiţa, oricine îşi poate da seama că starea drumurilor este jalnică, mai ales dacă şi află cât de mulţi bani s-au cheltuit pentru aşa-zisa modernizare a lor. În Ialomiţa, în această privinţă, ca şi în multe altele, consilierii judeţeni par a nu avea chiar nici o „apăsare”, cei mai mulţi dintre ei fiind acolo, în şedinţele în care se aprobă proiectele iniţiate de preşedintele Silvian Ciupercă, doar pentru a încasa, lună de lună, indemnizaţia care este nefiresc de mare, dacă ţinem cont că pentru numai două-trei ore de şedinţă, fiecare consilier încasează 3-4 milioane de lei vechi. În Ialomiţa, ca în toate judeţele ţării, consilierii nu răspund în nici un fel pentru toate nerealizările marca CJI.

Abonatul sună ocupat…

Vă întrebaţi, probabil, cine este constructorul? Vă spunem noi. Constructorul este SC Teloxim Con SRL, o altă firmă a omului de afaceri – afaceri cu statul, mai ales! – Theodor Berna, patronul „abonat” la banii CJI printr-o altă firmă a lui, binecunoscuta SC Tehnologica Radion, cea care a tot turnat – prost, desigur! asfalt pe multe dintre drumurile din judeţul condus de „competentul Vasile” aşa cum l-a mai poreclit presa pe preacinstitul Silvian Ciupercă. Vă întrebaţi, probabil, şi de ce această firmă nu-şi mai poate onora angajamentele contractuale? Vă spunem tot noi. Şi vă spunem, nu numai ceea ce ne-a spus domn’ Ciupercă, şi-anume că „ Întrucât la întâlnirile de lucru avute în luna august şi începutul lunii septembrie, reprezentantul SC Teloxim Con SRL, domnul Pădure Neculai a exprimat clar şi fără echivoc faptul că societatea pe care o reprezintă este în imposibilitate tehnică şi financiară de a putea finaliza obiectul contractului nr. 7442 din 05.04.2013”, ci vă spunem şi că afaceristul care patronează şi această firmă este un pic ocupat să dea cu subsemnatul într-un dosar deschis pe numele său, un dosar în care este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Golăneasca reziliere…

Carevasăzică, de la preşedintele Ciupercă am aflat că prin adresa nr. 7689 din 29.09.2014, Consiliul Judeţean Ialomiţa a transmis firmei constructoare care trebuia să execute lucrarea de modernizare a celor câţiva km de drum judeţean şi a podului, că i-a aplicat „rezilierea de drept” a contractului. Totodată, i s-a transmis acestei firme că i se solicită „recunoaşterea la plată a sumei de 30.026,42 lei reprezentând contravaloarea majorărilor de întârziere calculate la valoarea lucrărilor neexecutate până la data rezilierii de drept a contractului, conform graficului de execuţie”. Ce nu am putut afla de la domnul Ciupercă este de ce a fost calculată doar „până la data rezilierii contractului” această sumă reprezentând contravaloarea majorărilor de întârziere? Nu de alta, dar termenul de finalizare a lucrării este unul care nu poate fi anticipat, fie şi numai pentru faptul că, tot domnul Ciupercă, ne-a declarat că lucrările de reabilitare au fost sistate şi vor intra în conservare, podul de la Adâncata urmând a fi închis circulaţiei rutiere, cel puţin un an. Faptul că doar până la data la care s-a reziliat contractul se vor şi percepe aşa-numitele „penalizări de întârziere a lucrării pentru nerespectarea termenelor prevăzute în graficul de execuţie a investiţiei” nu se dovedeşte a fi decât o iertare a păcatului, contra unei sume ridicol de mici, în comparaţie cu deranjul produs de firma aflată în graţiile domnului Ciupercă şi – vorbeşte lumea rea! – şi a tânărului vicepreşedinte Ştefan Muşoiu, cel ajutat îndeaproape de Marin Costică, subprefectul aflat în cabinetul 2 al instituţiei care şi emite Aviz de legalitate la toate Hotărârile CJI.
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *