Tăriceanu a venit în Ialomiţa. Preşedintele Martin ştie şi de ce!

Distribuie articolul:

Vizita de lucru a fostului premier s-a desfăşurat la Feteşti şi în Slobozia. La tariceanu 1Feteşti, cică, a venit pentru că primarul Catrinoiu a trecut de partea domniei-sale. Întrebându-l dacă echipa domniei-sale rămâne fără primarul municipiului Feteşti, domnul Ioan Martin – preşedintele liberalilor (nereformaţi, desigur!) din Ialomiţa, ne-a declarat: „ (…) Ştiu că primarul Catrinoiu nu trece la alt partid. Astăzi, ştiu că l-a primit pe Tăriceanu acolo, având în vedere funcţia dânsului, aceea executivă, ca preşedinte de Senat şi ca fost coleg de partid, în rest nimic altceva! (…) S-au făcut mari presiuni şi asupra lui, chiar de către prefectul judeţului, de către Gigi Petre, i s-au promis mari sume de bani la comunitate, prin Ordonanţele de rectificare, dar a rezistat demonstrând că e un om de calitate. Şi li s-au promis şi altora. Practic s-a mers pe la toţi primarii, primăriile fiind subfinanţate, şi li s-a promis, mai ales de către prefect, mari sume de bani. Deocamdată, din câte ştiu eu, nici un primar liberal nu o să plece din PNL”
La Slobozia, Tăriceanu pare să nu fi venit numai ca să-i întâlnească pe jurnalişti şi pe noii membri ori simpatizanţi ai formaţiunii politice proaspăt înfiinţată de domnia-sa. Pe surse am aflat că împreună cu prefectul Gigi Petre, candidatul Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit chiar cu şeful tariceanu 2Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, ştiută fiind priceperea preoţilor de a oferi sfaturi bune celor aflaţi în nevoia de a vota, în numele Tatălui, al Fiului şi-al Sfântului Duh, acum şi-n toate campaniile electorale, amin!
Conferinţa de presă a fost una în care, la fel ca şi alţi candidaţi, Tăriceanu şi-a expus „proiectul de ţară” reliefând viziunea sa politico-economică şi administrativă, dar şi părerile ’mnealui cu privire la contracandidaţii săi pentru ocuparea celei mai înalte funcţii în stat, aceea de preşedinte al României. Cel mai mult s-a referit la Iohannis. De Ponta a vorbit mai mult de bine! Despre o singură persoană n-a vrut să vorbească; despre deputatul de Ialomiţa, madam Pocora. Cristina Ancuţa Pocora. De ce n-a vrut să vorbească despre liberala care, până mai ieri-alaltăieri stătea de-a dreapta lui Tăriceanu, ştie dumnealui, dumneaei, şi o ţară întreagă, desigur! În ceea ce priveşte planul politic pe care îl are cu-această ţară, în cazul în care va şi ajunge la Cotroceni, jurnaliştii presei centrale şi locale l-au întrebat, dar nu l-au „tocat” şi nici nu l-au „luat la bani mărunţi”. Unii fiindcă au fost plătiţi. Că aşa-i în campanie! Alţii fiindcă n-au fost plătiţi, fapt pentru care nici nu s-au mai obosit să întrebe ce, cum, cu cine, ştiind foarte bine că nu vor scrie nici chiar de rău, căci pe timpul campaniei electorale şi publicitatea negativă, tot publicitate e! După conferinţa de presă, din curiozitate am mers la Casa de Cultură a municipiului Slobozia – locul în care s-a tariceanu prima pagdesfăşurat întâlnirea lui Tăriceanu (şi a stafului de campanie, desigur!) cu cei pe care, cu toţii mizează că vor pune ştampila pe Tăriceanu. În sală, lumea multă. Surprinzător de mulţi oameni. Nu ştim care a fost resortul care i-mobilizat să intre în sală, dar ştim că înainte de a începe întâlnirea, nişte tineri împărţeau pe stradă brichete, pixuri, baloane, toate inscripţionate „mobilizator”… Nu la fel de mobilizator s-a dovedit a fi discursul lui Tăriceanu, acesta vorbindu-le celor prezenţi în sală, pe un ton „aşezat şi cumsecade”, dând astfel exemplu că aşa ar trebui să fie un preşedinte, şi nu certăreţ cum a fost Băsescu…Dacă mă întrebaţi ce mi-a plăcut, totuşi, la această adunare, am să vă răspund că m-am bucurat să constat că participanţii nu au aplaudat şi nu au scandat ca alţii…

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Tăriceanu a venit în Ialomiţa. Preşedintele Martin ştie şi de ce!

  1. … Nu cumva face reclama pentru vreo pasta de dinti?
    Ca sa poti roade la ciolan, ranjind intr-una ce mai minti…

    Ce m-ar mai scoate din sarite atatia hoti fara parinti
    Ce trec sa le pupi patrafiru’ migrand intr-una la alti sfinti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *