Deputatul de Ialomiţa, de-astea se pre(a)ocupă!

Distribuie articolul:

caloianu* Mario Ernest Caloianu (UNPR) e urmărit penal într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul vizează activitatea unui grup infractional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor proveniţi din infracţiuni. Printre societăţile beneficiare ale infracţiunilor se numără, potrivit anchetatorilor, societăţi din domeniile construcţii de autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie, modă, etc.

În cazul lui Caloianu – parlamentar de Ialomiţa – procurorii Direcţiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT) au dispus extinderea urmăririi penale şi pentru fals în declaraţii. Anchetatorii precizează că deputatul nostru a consemnat în mod nereal în a sa declaraţie de avere, că are ca surse de venituri doar salariul de parlamentar, fără însă a menţiona că obţine venituri şi din administrarea a două firme, respectiv SC Eurobec Grup Construct SRL şi SC Euromarabian SRL
Şi dacă tot este parte în acelaşi dosar cu alt parlamentar, se cuvine să vă spunem şi în ce s-a băgat al nostru reprezentant în Parlamentul României, nu? Că, cică, senatorul Mutu este acuzat ca în perioada 2009 – 23.07.2013 – 2014 a dispus transferul sumei totale de 1.064 692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societăţile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiţi, în final, de către domn’ senator, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar, în scopul ascunderii originii infracţionale.
România Liberă a informat în cursul zilei de miercuri, citând surse, că senatorul PSD Gabriel Mutu şi deputatul PPDD Mario Ernest Caloianu ar fi suspectaţi în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 4,5 milioane de euro în care procurorii DIICOT l-au reţinut miercuri dimineaţa pe Dragos Nedelcu, fost jurnalist şi apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *