PET-urile ţinute-n soare, ştiţi cât sunt de dăunătoare?  

Distribuie articolul:

De-ar fi să se respecte litera legii, ANPC, prin OPC, ar trebui să închidă majoritatea magazinelo şi aşa-uosele depozite, în care uac, de-a valma, bax-uri cu sticle pline cu felurite licori. Doar că, din motive pe care le ştiu doar cei care văd şi dincolo de aparenţe,  inspectorii se limitează la aplicarea celor câteva amenzi (multe dingtre ele, deloc “usturătoare”!), şi la postarea pe facebook a celor câteva poze ce se doresc a fi percepute drept dovadă a faptului că “e dezastru” în UNELE locaţii.

PERIODIC, se întâmplă câte-un desant asupra buticurilor, asupra bucătăriilor. Ceea ce nu e rău. Doar că e insuficient. Mai ales când, de cele mai multe ori, amenda nu “vine la pechet” cu oprirea, temporară, a activităţii până la înlăturarea “dezastrului”.

“Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide (apă minerală naturală, apa de izvor, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare) la achiziționarea cărora vǎ recomand să acordați atenție deosebită asupra modului de depozitare și expunere având în vedere că expunerea acestora sub acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor menționate!!!

La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică, numită bisfenol A, care ajunge în apă și ulterior în organism. La fel se întâmplă și cu ftalații alți compuși chimici care se regăsesc în ambalajele de plastic. Deși producătorii atrag clar atenția pe etichetă că produsele ambalate în plastic nu au voie să stea în soare, unii comercianți ignoră avertismentul și își văd mai departe de treabă.”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *