Agricultorii vor să fie şi ei vaccinaţi prioritar!

Distribuie articolul:

Nu vorbim astăzi despre faptul că e cel puţin deranjant sloganul „ Doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă”, mai ales privit prin prisma faptului că pe tarabele din pieţe, românii găsesc mai multe produse ale agricultorilor din alte ţări, nicidecum din România. Şi, nu discutăm, deoarece ziarul Ştirea a tot spus că trebuie regândită SUBVENŢIONAREA Agriculturii, sub toate aspectele ei. Căci, nu se mai poate să se tot aloce fiecăruia dintre MARII fermieri, ZECI DE MILIARDE în fiecare an, de la APIA! Şi nu se mai poate să fie „îngăduit” un număr atât de mari de aşa-numiţi „mici fermieri”, pe motiv că ei lucrează pământul sau cresc animale, chipurile, doar pentru subzistenţă, fapt pentru care nici impozitaţi nu prea sunt, nici controlaţi nu se prea întâmplă să fie!

Aşa că, deocamdată, nu reiterăm aceleaşi consideraţii, ci doar vă spunem că sub sloganul „ Doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă”, o structură asociativă, din domeniul agriculturii, iată ce spune:

„În contextul în care în toate țările Uniunii Europene a fost începută campania de imunizare a populației împotriva Covid-19, însă așa cum era de așteptat această campanie se preconizează a dura o perioadă semnificativă de timp, având în vedere numărul limitat de doze de vaccin disponibile; Federația Națională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare, și solicită ca la nivelul autorităților în drept să stabilească Strategia Națională de Vaccinare să se țină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca și sector esențial în afara celui de sănătate publică. Federația Națională PRO AGRO solicită în consecință ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens, și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară. Federația Națională PRO AGRO solicită ca la momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare. Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației”.  Acesta este punctul de vedere al agricultorilor pe care Ionel ARION îi reprezintă îndeplinind funcţia de – președinte al Federației Naționale PRO AGRO


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *