URBAN a făcut profit, întru propăşirea „operatorului” ADI

Distribuie articolul:

Urban 2* Profitul înregistrat la sfârşitul anului 2014 este în sumă de 1.901.942 lei. Adică, peste 19 MILIARDE de lei vechi.

Urban este o societate de acţiuni condusă de un Consiliu de Administraţie format din salariaţi ai Primăriei, consilieri locali şi chiar jurnalişti care, plătiţi astfel, cum ar putea să nu încondeieze frumos activitatea Urban, nu? Cilibeanu Valentin; Tache Nicolae; Zamfir Vasile; Marinescu Ionel; Aron Paul sunt aşa-numiţii administratori care şi în anul 2014 s-au implicat (sau aşa ar fi trebuit!) în ceea ce priveşte încasarea veniturilor şi, pe de altă parte, au girat cheltuielile societăţii.
Până în primăvara anului trecut, S.C. Urban a avut ca unic acţionar Consiliul Local al municipiului Slobozia. La data de 16.04.2014 a fost semnat un Contract de Delegare a Serviciilor de apă şi canalizare către o Asociaţie denumită „ADI PERIURBANĂ”. Aşa-numitul operator „ADI PERIURBANĂ” (cel care adună sub aceeaşi ciupercă primăria Slobozia şi primăriile comunelor: Ciulniţa, Cosâmbeşti, Mărculeşti şi Scânteia) a primit în dar, de la Urban, un patrimoniu în valoare de 121.291.836 lei. Cât înseamnă în lei vechi? Foarte mulţi bani. Ce reprezintă aceste valori? Conform înscrisurilor, este vorba despre aşa-numitele „active imobilizate necorporale” (în sumă de 123.270.008 lei), rezultate din trecerea concesiunilor din cont 205 în cont 8038, bunuri publice aflate în administrare, concesiune, chirie, cu ocazia rezilierii Contractului de concesiune şi încheierii contractului de delegare, dar şi banii reprezentând alte câteva bunuri achiziţionate sau vândute, aşa cum a fost acel spaţiu de la BN3 sau sediul societăţii vândut în schimbul datoriei pe care Urban o avea către Amonil.

    Venituri, cheltuieli şi chiar profit

După ce a mărit tarifele la apă, epurare, canalizare, dar – mai ales! – după ce a reuşit să negocieze plata redevenţei anuale, astfel încât s-a ajuns în situaţia ridicolă de a fi revoltător de mică (doar 376.863 lei RON, adică mai puţin de 4 MILIARDE de lei vechi), în anul 2014, Urban S.A Slobozia a înregistrat producţie vândută în valoare de 11.402.609 lei, ceea ce în lei vechi înseamnă peste 114 MILIARDE de lei. De cheltuit, din această impresionantă sumă, s-au cheltuit banii după cum urmează: cheltuieli de exploatare – 9.461.217 lei, adică peste 94 de MILIARDE. Din acestea, 5.636.597 lei, adică peste 56 de MILIARDE de lei vechi, înseamnă cheltuieli de personal. În ograda Urban lucrează 193 de salariaţi. Dar domnul director Cilibeanu a cerut Adunării Generale a Acţionarilor (ADI Periurbană) să-i aprobe mărirea schemei de personal, cu încă 10 posturi. Sunteţi curioşi să aflaţi pe ce a mai cheltuit conducerea AGA Urban/ ADI Periurbană, purcoiul de bani? Păi, pe lângă cheltuielile de exploatare şi cele cu bunurile şi serviciile, au mai fost cheltuiţi bani pentru consultanţa juridică, bani cu reclama şi publicitatea în mass-media, tichete cadou, cheltuieli cu membri AGA şi cu cenzorii, cheltuieli „pentru directorat” (?) şi multe altele, unele chiar necunoscute în chintesenţa lor financiar-contabilă. Dintre toate cheltuielile, cele mai suspecte mi se par a fi cheltuielile „privind prestaţiile externe” , în sumă de 778.904 lei, adică aproape 8 MILIARDE lei vechi.

     Datorii suspect de…păsuite

Conform bilanţului la data de 31.12.2014, creanţele comerciale (reprezentând clienţi neîncasaţi) ale Urban se cifrau la 14.456.950 lei urban uyinaRON, adică aproape 145 de MILIARDE lei vechi. Defalcate, aceste sume restante se prezintă după cum urmează: De la populaţie, adică de la Asociaţii de locatari şi de la case – peste 83 de MILIARDE de lei vechi. De la Agenţii economici – peste 55 de MILIARDE de lei vechi. În afară de clienţii restanţieri persoane fizice şi juridice, dar aparţinând mediului privat, de ani de zile, mai figurează ca restant şi Local Amara, cu 3.960.499 lei (aproape 40 de MILIARDE lei vechi), dar şi Consiliul Local Slobozia, cu 407.166 lei, adică peste 4 MILIARDE lei vechi). Aflăm din această evidenţiere a creanţelor, cum că Primăria Slobozia are datorii către Urban. Cum însă ştim şi că Urban are o datorie, cu mult mai mare, către Consiliul Local, respectiv fix 4.431.426 lei RON, adică peste 44 de MILIARDE de lei vechi, sigur că ne întrebăm ce-au păzit membrii Consiliului de Administraţie şi, desigur, ce-au păzit membrii AGA Urban formată din onor consilierii locali? Să fie oare de vină apartenenţa lor politică, ştiut fiind faptul că sunt PSD-işti cei mai mulţi dintre ei? Să fie vorba despre răsplata lor, lună de lună, an după an, din banii societăţii Urban? Nu ştim! Ştim însă că la întrebarea vizând demersurile întru recuperarea sumelor pe care clienţii săi le datorează societăţii Urban, domnul director Cilibeanu a prezentat situaţiile întocmite de către economiştii conduşi de doamna director economic Stan Maria şi, nu în ultimul rând, întocmite de către juriştii Urban care au colaborat cu Executorii judecătoreşti. Din aceste situaţii financiar-contabile reiese că un număr însemnat de persoane fizice şi respectiv juridice au fost acţionate în instanţă, pentru multe dintre ele instanţele emiţând deja Titluri executorii, unele puse deja în aplicare, altele care urmează a fi puse în aplicare, graţie implicării într-o mai mică sau mai mare măsură a Executorilor judecătoreşti care s-au ocupat de fiecare dosar în parte. În cifre absolute, situaţia se prezintă astfel: Acţiuni în instanţă/executări silite/ = 185, cu datorii însumând peste 20 MILIARDE de lei vechi. Şi totuşi, chiar şi cu aceste 20 de MILIARDE, datoriile rămase de recuperat de către Urban, tot mari sunt, diferenţa până la cele 147 de MILIARDE reprezentând total creanţe neîncasate la 31.12.2014 fiind încă mare.
Din aceste creanţe, aproape 40 de MILIARDE de lei vechi urmează a fi achitate de către Primăria Amara. Este ştiut faptul că, la rândul ei, societate Urban a adunat mari datorii către Amonil, datorii care, între timp, s-au mai diminuat graţie vânzării sediului Urban, sediu pe care ANAF Ialomiţa l-a scos la vânzare. Contactat telefonic pentru a ne lămuri, domnul primar Victor Moraru ne-a declarat că instanţa de judecată a soluţionat litigiul dintre părţi, hotărând că datoria pe care Primăria Amara o are către Urban, urmează a fi plătită în contul societăţii Amonil (Chemgaz). Contactat telefonic, domnul Cilibeanu a confirmat ceea ce ne-a declarat domnul Moraru.
Acesta este tabloul înfăţişând „pastelurile” samavolnic amestecate şi oneros folosite de către Urban şi A.D.I Periurbană cea condusă de Primăria Slobozia. Punând cap la cap ideile cuprinzând analize comparative între venituri, cheltuieli, profit, (ne)plata redevenţei la dimensiunea impozitării corecte, n-ai cum să nu vezi „permutările şi aranjamentele” desăvârşite astfel încât „să fie bine, să nu fie rău”…
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

5 thoughts on “URBAN a făcut profit, întru propăşirea „operatorului” ADI

  1. :)) dar zi-i că ADI periurbană e făcută la șmecherie….și a și funcționat:)) ADică nu mai e CL Slobozia acționar direct la URBAN…e majoritar la Asociația ADI…care e acum decident la Urban…și deținătorul licenței:)) Mă distrați….dă-le dracului de creanțe, că le știm….spuneți-ne și pe unde mai are datorii URBAN!! Da..vreau să văd și ce îndatorare este….că de creanța asta de la Amara…mutată, cesionată către Chemgaz..nu prea înțeleg, dar sigur e o șmecherie la mijloc:)) Adică Urban n-avea și datorii la bugetele de stat…ca să cesioneze creanța de la Amara?E ceva-n neregulă…cum adică, un creditor acceptă ca un mare debitor să-i transfere un alt debitor…și asta a hotărât justiția???E ceva dubios…. Iar ăsta..Tache Nicolae…e Tic??…că mor de râs:))

    1. Înțeleg că profitul se apropie de 20% din cifra de afaceri:)) Bine, mai e până se stinge pierderea din anii trecuți:))Da..articolul e făcut la șmecherie…:)) ..nu că n-ar fi meritat….dar parcă a swcuipat raja pe site:)) Daa, acum Chemgas vinde creața către Raja…și Raja execută Primăria Amara… că Urban sunt nițel fraieri:)) Adică până acum ceva timp, Moraru contesta datoria către Urban..și acum e de acoardă s-o frece cu Chemgas și cine o mai veni la poștă, de la psd:)) Io cred că acest transfer, compensare….nu s=a făcut la bani pe bani:))) Ia cereți actul juridic al transferurilor de debite….că-i nasol, datoria are și tva …și la cesionări și renunțări..cineva, primul furnizor…a înregistrat și a plătit tva:)))
      Și încă ceva…cereți și producția fizică….aia cu metri cubi produși, facturați, încasați….că de cheltuieli directe pe metru cub…dus la robinet…cine să întrebe, Tache???

  2. Nu, ați trecut cu ușurință peste debitul de 4 mil de la Amara…că fără hotărârea aia judecătorească…nu pot să înțeleg de ce io,mare privat, schimb un debitor mare și accept și unul mai mic…și preiau în contul datoriei un debitor de-al debitorului:))Poate s-au schimbat sumele….poate creditorul a primit o garanție atractivă de la Amara:)) La trocul ăsta…dacă nu-i și Raja pe interese….io nu-s ….Dănuț:)))))))))))) În fine…am terminat apa minerală..și văd că-i bună și apa de la robinet:)))))))))))) Dar…ce să zic…mi-a plăcut filmulețul cu prosopul:)))))))))…îi punem pe grapă..pe Stoica și Ionașcu..că nu-i apa pură:)))))))))))))

    1. Păi, dacă eşti aşa de mulţumit de apă, continuă s-o bei, cine crezi că nu te lasă!? Şi, dacă-i căinezi aşa tare pe Stoica şi pe Ionaşcu, poţi să-i iei şi-acasă, să-i ţii în braţe. Dar lasă-ne şi pe noi să-i luăm la draci şi să-i ţinem doar în palme şi-n pumni, zic! :)))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *