Spitalul „suport COVID” din Feteşti – număr crescut de pacienţi DIN localitate

Distribuie articolul:

„Avem 33 de pacienţi. Din păcate, la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), medicul-şef este infectat. Şi trei asistente şi-un brancardier. Deci, chiar avem FOCAR!” ne-a declarat dr. Stelian BARCARI – managerul Spitalului Feteşti       

Sunt luni de zile de când, prinşi în vâltoarea evenimentelor prilejuite de pandemia de coronavirus declanşator al bolii COVID -19, medici, asistente, brancardieri, într-un cuvânt salariaţi ai Sistemului Medical se luptă să facă faţă numărului din ce în ce mai mare de oameni „ştanţaţi” cu SARS COV- 2.

Despre dăruirea, responsabilitatea, sacrificiile şi doleanţele, solicitările cadrelor medicale am scris. Ne place să credem că multe dintre cererile lor au fost rezolvate la timp. În caz că nu, ne declarăm dispuşi să facem în continuare cunoscute problemele cu care se confruntă aşa-numiţii „eroi în halate albe”. Până atunci, iată, spunem ialomiţenilor că singurul spital din Ialomiţa care tratează boala COVID scoate în evidenţă noutăţi, mai mult sau mai puţin plăcute. Aflăm asta, chiar de la directorul unităţii medicale, doctorul Barcari, un binecunoscut chirurg, şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului municipal „Anghel Saligny”

Dr. Barcari:  Avem şi personal medical infectat. Spitalul tratează numai pacienţi cu patologie COVID cu forme medii şi uşoare. Formele grave sunt îndrumate către spitalele din Slobozia. Cum, însă, şi Spitalul din Slobozia are probleme mari la ATI, ne îndreptăm pacienţii către spitalele din Bucureşti.

L-am întrebat pe domnul doctor dacă nu cumva, ţinând cont de faptul că pare foarte îndepărtat orizontul de aşteptare în ceea ce priveşte stingerea pandemiei/epidemiei, ar trebui să fie adoptate nişte măsuri în ceea ce priveşte înfiinţarea de Secţii ATI şi în unităţile medicale „suport COVID” , aşa cum este spitalul din Feteşti, astfel încât să nu mai aglomerăm spitalele din Capitală? Că şi pacienţilor le este grea deplasarea la distanţă atât de mare. Răspunsul managerului a venit prompt De unde găsim anestezişti…? La Slobozia, ei au un circuit paralel, dar nu ştiu cât poate fi asigurat…Am finalizat şi noi aşa-numitul „CIRCUIT SEPARAT”. Avem două corpuri de clădire, separate, bineînţeles, cel principal numai cu pacienţi COVID, şi un corp de clădire mai mic, corpul C, pentru pacienţii NON-covid, la fel, cu intrări separate. A trebuit să modificăm toată structura, să găsim spaţiile necesare. Am găsit cea mai bună soluţie pentru a rezolva DECONTAMINAREA. Se intră printr-o latură a Secţiei COVID, se iese prin altă parte, personalul se decontaminează, după care reintră în aşa-numitul „CIRCUIT VERDE”…Ce vreau eu să remarc; vedeţi că în spitalul Feteşti s-au infectat tocmai asistentele şi medicii care lucrează în sectorul NON-covid al unităţii medicale. Deci, asta-i ciudăţenia. Asistenţele şi medicii, în partea cu pacienţi infectaţi cu COVID intră echipaţi, măsurile de siguranţă sunt maxime, iar acolo nu avem cazuri de infectare a personalului. Personalul infectat este la URGENŢE, pentru că toată lumea se prezintă aici, şi nu poţi să ştii ce are fiecare, până nu-l testezi (…) Cred că s-au infectat cât au fost în concedii…” 


Distribuie articolul:

One thought on “Spitalul „suport COVID” din Feteşti – număr crescut de pacienţi DIN localitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *