Primarul ales Dragoş SOARE nu îl va eclipsa pe deputatul demis Gheorghe Tinel

Distribuie articolul:

Vineri, 02 octombrie 2020, la nici o săptămână de la finalizarea votului electoral, deputatul Gheorghe Tinel şi  Dragoş Soare – primarul ales al municipiului-reşedinţă de judeţ, au desfăşurat o conferinţă de presă. Tema de căpătâi a primei întâlniri cu jurnaliştii, după alegeri,  a vizat predarea-primirea Organizaţiei PNL Ialomiţa, ca urmare a demiterii deputatului Gheorghe Tinel din funcţia de preşedinte.    

„ (…) În 2015, când nimeni nu credea că putem face ceva, am făcut o echipă! Am pornit, am muncit, şi-am avut rezultate. Nu comentez decizia Biroului Naţional şi a preşedintelui Orban. Nu am datele necesare şi nu ştiu decât ce ni s-a spus. Mergem mai departe! Partidul trebuie să rămână unit! Preşedintele Gheorghe Tinel va rămâne lângă noi. Pentru că, nu vă ascund, ce ştie să facă domnul Gheorghe Tinel, ştiu foarte puţini să facă! (…) PSD s-a bucurat enorm când a auzit că Gheorghe Tinel şi-a dat demisia. Îi anunţ de pe-acum, nici să nu le treacă prin cap că prin această demisie, Gheorghe Tinel se va îndepărta de partid ori că vor avea vreun punct în plus câştigat! Am auzit că au sărbători la restaurant. Foarte bine. Au mai sărbătorit şi alţii, şi au văzut rezultatele ulterior! Aşa cum i-am spus deputatului Muşoiu în 2017 (colegul din presă care era alături de Muşoiu la ora respectivă, nu mai este acum, că s-a transferat la Pro România, era de faţă şi poate să vă confirme!) i-am spus textual: Ştefan, astăzi vă bat la Fierbinţi, peste trei ani vă bat la Slobozia! Îi mai fac o promisiune acum: Ştefan, peste patru ani vă bat la judeţ!

Întrebări şi răspunsuri 

Şi-aşa cum se obişnuieşte la conferinţele de presă ale PNL, într-o atmosferă deloc „scorţoasă” jurnaliştii s-au înghesuit a-i întreba câte toate; dacă se lasă cu sancţiuni pentru primarii care n-au performat la alegeri, dacă Tinel Gheorghe va mai fi pe liste pentru alegerile parlamentare, dacă primarul va disponibiliza salariaţi ai Primăriei, dacă…? Şi dacă…?  „ (…)   Nici nu s-a răcit tuşul pe buletinele de vot, că unii fac şi speculaţii. Nu s-a luat nici o decizie despre LISTA de parlamentare! Nu putem spune acum cine vor fi candidaţii. În primul rând trebuie analizat foarte bine rezultatul. Avem oameni valoroşi în Partid care pot câştiga alegerile pentru PNL, dar este o discuţie care trebuie făcută după desemnarea Biroului Permanent Judeţean (…) a răspuns Dragoş Soare, iar Tinel Gheorghe l-a aprobat.

Una dintre întrebările noastre, pentru primarul Sloboziei, cel care este şi preşedintele PNL a vizat atât funcţia de viceprimar, cât şi funcţia de vicepreşedinte al CJI, funcţii pentru care liberalii vor fi nevoiţi a face o înţelegere politico-administrativă cu PSD şi chiar cu Pro România, cel de-al doilea partid fiind cel în care cei doi contracandidaţi Mocioniu şi Moraru ar putea să fie „băgaţi la înaintare” pentru funcţia de viceprimar, respectiv vicepreşedinte al CJI. Ştiind că ani de-a rândul PSD a condus Primăria şi CJI cu o majoritate a consilierilor locali, respectiv judeţeni, cea de-a doua întrebare a vizat modul în care se va strecura ca primarul printre „furcile caudine” ţinute în mână de către consilierii locali pre(a)dispuşi a-i fi ostili, dat fiind că PNL nu deţine majoritatea în Consiliul Local al municipiului Slobozia. Cu o dibăcie politică pe care în campania electorală nu a afişat-o, Dragoş Soare a declarat: „Nu are nici un partid majoritate! În momentul de faţă, dacă discutăm de Consiliul Local şi de Consiliul Judeţean, nici PSD , nu are majoritatea. PSD a avut majoritatea, şi s-a văzut ce-a făcut cu majoritatea! Au pierdut alegerile, cu majoritatea …! În momentul în care ai Puterea absolută, tinzi să nu mai stai de vorbă cu niciunul dintre adversarii tăi politici. Şi-atunci, faci greşeli! Te crezi mai puternic decât eşti. Consider că, la ora asta, configuraţia din Consiliul local şi din Consiliul Judeţean este una corectă. Asta au vrut cetăţenii, asta au! Neavând majoritatea nici un Partid, vor trebui să meargă pe ideea de compromis politic! Vor trebui să accepte că nu toate proiectele sunt bune, iar noi de-asemeni, va trebui să acceptăm că nu tot ceea ce spunem noi este bine! Numai aşa putem să intrăm într-o logică de echilibru politic. Pentru că interesul nostru este comunitatea! Eu nu am venit la Primărie, nici să fac jocuri politice, nici să fac alianţe care să mă avantajeze pe mine ca primar sau care viitor candidat peste patru ani, ci am venit să facem ceea ce am promis în campanie!” 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *