Spitalul de Urgenţă Slobozia – alte achiziţii notabile

Distribuie articolul:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a achiziţionat şi implementat o nouă metodă de identificare a pacienţilor pe timpul acordării asistenţei medicale şi anume patru dispozitive de tipărire cod de bare prin transfer termic pentru brăţări pacienţi, fiind necesare pentru îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi prevenirea erorilor de identificare a acestora de către Spital achizitii 1personalul medical.

Totodată, au fost achiziţionate şi imprimante de etichetare a condicii de medicamente pentru fiecare pacient, conţinând denumirea medicamentelor care se administrează, cantitatea regăsită în punga de depozitare, schema de tratament, datele pacientului şi un cod de bare QR ce are acelaşi rol ca şi cel imprimat pe brăţările de identificare, şi anume prevenirea erorilor de administrare a medicamentaţiei pe timpul acordării asistenţei medicale. De la internare până la externare, fiecare pacient va purta o brăţară de identificare. Aceasta conţine informaţii ca : numele pacientului, vârsta, sexul, secţia unde este internat, data internării, numărul foii de observaţie şi medicul curant. Identificarea corectă a pacientului rămâne o constantă importantă pe toată durata acordării asistenţei medicale, de la internare, la recoltarea de probe biologice şi efectuarea de analize medicale, administrarea de sânge sau realizarea de manevre intervenţionale. Se previn astfel erorile în administrarea medicaţiei, prin verificarea concordanţei dintre medicaţia indicată în foaia de observaţie şi cea care urmează a fi administrată conform spital bratariregulei celor cinci „P” : Pacient potrivit, medicament potrivit, doza potrivită, calea de administrare potrivită, ora de administrare potrivită.

Sistemul de identificare a pacientului cu ajutorul brăţărilor reduce, de asemenea, riscul erorilor de diagnostic sau de profilaxie . Cunoaşterea în orice moment a identităţii corecte a pacientului este importantă pentru că reduce riscul potenţial de confuzie, care poate duce la erori medicale. În plus, favorizează cunoaşterea de către întregul personal a acelor factori personali ai pacientului care pot genera un risc pentru siguranţa sa. Implementarea sistemului de brăţări de identificare a pacientului reprezintă un mare pas în direcţia asigurării unui standard modern de siguranţă a pacientului şi anume indicatorul 02.01.04.01.09 . Este asigurată modalitatea de identificare vizuală de către personalul medical, a pacienţilor internaţi cu dizabilităţi/nevoi speciale/ manifestări agresive. Pe de altă parte, uşurează munca personalului medical, care intră în contact cu MARIANA SPITALpacientul, mai ales dacă vorbim de un pacient în stare gravă, incapabil să comunice.

„Pe viitor, ne dorim extinderea funcţionalităţilor acestui sistem prin accesarea fişei electronice a pacientului, direct la patul bolnavului, printr-o simplă scanare a unui cod QR de pe brăţări, într-o aplicalie specială, în care medicul să poată accesa întregul istoric şi foaia de observaţie a pacientului.” ne-a transmis, printr-un Comuncat de presă, managerul Mariana Iancu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *