Prefectura – cam mare cheltuiala cu lucrările la sediu, efectuate de către o firmă… “agreată”

Distribuie articolul:

Miercuri, 27 martie 2024, a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Creşterea eficienţei energetice a Palatului administrativ al județului Ialomița” C5-B2.2.B1, în valoare de 9.693.493 lei, fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 1.841.763 lei, prețul total fiind de 11.535.257 lei. În lei vechi, asta înseamnă peste 115 MILIARDE. Proiectul este finanțat prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

 Executantul lucrării este firma SC TRANSEURO S.R.L.

Perioada de derulare a execuției lucrărilor este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 20.10.2025, iar garanția acordată este de 84 de luni de la recepția la terminarea lucrărilor.

„Înainte de toate vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui principal obiectiv, întregii echipe de implementare.

De asemenea, vreau să mulțumesc constructorului pentru seriozitatea de care a dat dovată în elaborarea ofertei care a fost declarată câștigătoare în procedura publică de achiziție.

Vă anunț că vom monitoriza și supraveghea îndeaproape procesul de execuție a lucrărilor pentru a ne asigura că acestea vor fi realizate conform termelor și condițiilor stabilite în contract. Mă bucur că este vorba despre un antreprenor român, ialomițean, e bine să încurajăm agenții economici locali. a precizat prefectul județului Ialomița, Constantin Marin în cadrul activităților.

Firma este …

…din Gheorghe Lazăr. Mulţi dintre cei care au aflat, deja, cine va fi antreprenorul,  suspicionează, rezonabil, că este o firmă „de Curte”, apropiată de actuala conducere de partid şi de stat.

Şi, dacă privim cu atenţie, în „meandrele concretului” evidenţelor financiar-contabile, dar şi în cele ale înscrisurilor vizând alte statistici privitoare la dinamica cifrei de afaceri, inclusiv profitul impresionant, şi noi începem să credem că ar putea fi „ceva putred în Danemarca”…!

Şi, chiar de n-ar fi aşa un mare păcat că Instituţia Prefectului (o titulatură neinspirată, fie şi numai din cauză că Instituţia NU E a prefectului, fapt pentru care mulţi continuă să o considere, simplu, Prefectură) a încredinţat lucrările unei firme a unui „pretenar”, rămânem surprinşi să vedem ce de lucrări publice din sfera (de influenţă) „Drumuri” a obţinut respectiva firmă, mai ales, în acest mandat politico-administrativ. Şi mai surprinşi rămânem de faptul că, în documentele pe care noi, ca jurnalişti, le-am obţinut „pe surse”, firma apare ca având MARI DATORII la bugetul de stat, la sfârşitul anului 2022, an la care ne raportăm, deoarece încă nu s-au depus, la Fisc, Bilanţurile contabile pentru anul 2023.

După părerea noastră, a contribuabililor neînsemnaţi, peste 5 milioane de lei, adică peste 50 de MILIARDE lei vechi, înseamnă mult. Dar, poate că în accepţiunea Comisiei care a validat drept câştigătoare această firmă, 50 de MILIARDE lei vechi e un mizilic „servit la masa verde”, mai ştii!?

Oricum, ca să nu facem acuzaţii neverificate în documentele depuse la dosarul cauzei, am înaintat către Prefectură o adresă cu câteva întrebări menite a ostoi setea noastră de cunoaştere a modalităţii prin care un datornic poate participa la o licitaţie publică! Şi, deocamdată, ne facem că nu ştim ce datorii au şi celelalte – multe – firme ce constituie „păienjenişul” în care patronul acestei firme este asociat/administrator. 

Despre cum, anume, urmează să se modernizeze sediul în care prefectul Marin Constantin supervizează ceea ce vizează aşa-numiţii „Secretari” ai comunelor, oraşelor, municipiilor, v-am spune, dar nici noi nu prea ştim decât ce ni s-a comunicat, prin e-mail, de la Cancelaria Prefectului. Că aşa-numita „Instituţia Prefectului” are şi Cancelarie, da! Sigur că am putea face „bălcălie”, că avem şi destul talent pentru „caterincă”. Dar, fiindcă noi suntem oameni serioşi, trecem peste astfel de stupidităţi ce pot fi catalogate, in corpore, drept „cultul personalităţii” celor care, vremelnic, sunt „iubiţii conducători” de sorginte postdecembristă.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *