Înainte să se aprobe bugetul, Stoica a şi dat fotbaliştilor 4 miliarde de lei vechi

Distribuie articolul:

 

Pe motiv că „…dacă nu alocăm, asociaţia sportivă nu poate să mai funcţioneze, neavând aprobat bugetul.” primarul Stoica a grăbit aprobarea alocării către Asociaţia F.C. Unirea 04 Slobozia a sumei de 400.000 lei. Cât de mare a fost bugetul pe 2012 şi cât de nemeritat de mare-i şi bugetul aprobat pentru 2013, din păcate, ştiu prea puţini cetăţeni-contribuabili. Ce s-a făcut acum un an cu purcoiul de bani însumând vreo 30 de miliarde de lei vechi, nu ştiu nici măcar consilierii locali ai municipiului Slobozia. Singurul care, în al treisprezecelea ceas, totuşi, a vrut să afle ce au făcut primarul Stoica şi, nu în ultimul rând, directorul Constantin Ionel şi contabilul-sef Valentin Moldoveanu, cu banii este Gigi Manea, cel care în cadrul şedinţei Consiliului Local a zis: „ … Mi s-ar fi părut normal ca dumneavoastră, în lipsa domnului preşedinte, să prezentaţi un Raport de activitate, cu organigramă, cu achiziţii. Fotbaliştii sunt plătiţi de la buget şi noi trebuie să le dăm contracte şi salarii. Inclusiv pentru această sumă, ar fi trebuit ca preşedintele să vină cu o motivaţie, să spună câţi bani a avut, cât s-a cheltuit, pe ce…”

Greşesc cei care suspicionează că „microbiştii” şi, mai ales, suporterii fotbalului şi a handbalului ialomiţean sunt, astfel, momiţi să voteze cu ordonatorii de credite? Greşesc cei care bănuiesc că în spatele acestui purcoi de bani se pot ascunde relaţii public-private care, dacă nu-s ilegale, sunt măcar imorale? Tot ce-i posibil, dar, atunci, noi ne întrebăm de ce-ar da un primar atâta bănet unei echipe de fotbal şi uneia de handbal care, la o adică, ar putea foarte bine să se autofinanţeze din vânzarea bilete către cei care, altfel, se declară ca fiind împătimiţi ai „spectacolelor” de…pe gazon? Sigur că, dând dovadă de-un tupeu razant cu nesimţirea, unii ne vor replica susţinând că aşa cum presa scrisă nu trăieşte din vânzarea ziarelor, tot aşa nici o echipă nu s-ar putea descurca din banii proveniţi din vânzarea de bilete de intrare pe stadion. Din păcate pentru credibilitatea acestora am să le replic, la rându-mi, că nimeni nu-i împiedică să-şi găsească sponsori, aşa cum presa îşi găseşte clienţi la publicitate, de exemplu! Şi, pentru a nu intra în polemică, rog să mă scutească iubitorii sportului „cu balonul rotund” de alegaţii şi elucubraţii, fie şi numai din cauză că nu mai sunt dispusă să bag în seamă părerea potrivit căreia aşa-numiţii microbiştii n-au bani de bilet, ei făcând parte din populaţia săracă care are acces doar la astfel de spectacole, bla, bla, bla. Şi nu mai sunt dispusă deoarece conştientizez că, acolo, în tribună, microbiştii fumează un pachet de ţigări şi chiar „trag o duşcă” pe care au cheltuit cu mult mai mulţi bani decât ar fi dat pe-un bilet…

(I.G.)    


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Înainte să se aprobe bugetul, Stoica a şi dat fotbaliştilor 4 miliarde de lei vechi

  1. Bataie de joc! N-ar cheltui niste bani cu folos ,Doamne fereste! Daca eu nu vreau sa contribui pentru fotbal ci ca sa am un drum civilizat , ce pot face? Avem drumuri pline de gropi si praf , avem o apa plina cu cine stie ce , in schimb alesii nostri arunca cu banii nostri in fotbal ! Iar copiii nostri nu mai au voie sa intre pe stadion sa alerge ! Trebuie sa-si puna viata in pericol pe diguri pentru a face ceva sport ! Veti da socoteala , domnilor! Si asta curand!

  2. Haideti, Doamna, veştile bune curg ca nebunele. Investitorii majori dau năvală, ba să fabrice cutii de viteză, ba să înhaţe CFR Marfă. Ponta anunţă că măreşte venitul minim şi alocaţiile. Arena Naţională a fost luată cu asalt şi la inelul trei, de plătitori, nu de jandarmi, la fel ca stadionul din urbea noastra-Slobozia. Leul e ca o fiară în raport cu euro. Pe străzi, Logan-ul e fugărit de haite de Range Rover-uri, unde întorci capul, dai de unul. Vorba unui fin observator, cat fumezi o ţigară, trece un milion de euroi pe lîngă tine, doar mărci de prestigiu. Gen criza s-a terminat, vine dezvoltarea peste noi. Ce-ar mai fi de adăugat? Felicitări şi la mai mare! Sigur, dacă nu aveţi Range Rover sau altă marca de prestigiu din oferta curentă, bani de fiţe si ţoale hip, smartphone şi tabletă de ultimă generaţie, ci, dimpotrivă, întîmpinaţi dificultăţi la aprozar, cu încadrarea în gama de preţuri, nu e un motiv să-mi respingeţi optimismul. Puţină răbdare, prosperitatea va poposi şi la nivelul dumneavoastră. Doar se lucrează la ea, n-aţi auzit? S-a dus criza, basta, fertig, over! Cine a zis că anul ăsta cu 13, început într-o marţi, n-o să fie giugiuc? De superstiţii avem noi nevoie? Categoric, nu. Din această perspectivă, profund ştiinţifică, eliberată de obscurantism, vă puteţi, totuşi, pune o întrebare: cum mă-sa?

    Nu se ducea euro în morţii lui ? Nu se dărîma şandramaua europeană de la datoriile suverane? Nu se alegea praful de finanţele lumii de la PIGS (Portugalia, Italia, Grecia, Spania)? Nu venea inflaţia ca la balamuc, de la cîţi bani s-au tipărit în bezna minţii, euroatlantic? Ce s-a schimbat de înfloreşte speranţa? Ei, na. Cum ce? Vine vara. Nu mai are lumea chef de belele. Cinci ani, ajunge. Hai cu optimismul! Adio, austeritate! Mai o plajă, mai o bere, mai un strand la noi in urbe. Apropo, nu vreţi o maşină nouă? În doi ani, o daţi la un sfert din cît v-a costat, dar parcă banii contează? Ezitaţi… Înţeleg. Nu lucraţi în aparatul de stat, la nivel de decizie. Nici cu contracte de la buget. Nici cu fonduri europene. Nici dumneavoastră, nici părinţii. Atunci, crimă organizată? Marketing-publicitate, cu parandărături? Coprofag(ă) la o televiziune? Vreo şansă la europarlamentare, barem? Nici. Neplăcut. Activaţi în sectorul privat, legal. La zi cu taxele şi impozitele. Urmăriţi cu interes evoluţiile internaţionale şi ziceţi că n-aţi observat vreo schimbare majoră. În sensul singurelor măsuri care, în criză, rezolvă problema, nu o prelungesc pînă la Paştele Cailor: stimularea economiei private, prin reducerea masivă a fiscalităţii şi, simultan, prin tăierea drastică a cheltuielilor bugetare, adică a pomenilor de la stat care, din motive electorale, ţin oamenii departe de sectorul productiv şi bagă ţara în faliment. Va îngrijorează faptul că şi Germania ar putea intra în recesiune, conform unor previziuni, iar dacă o ia şi Germania la vale, hai, pa. Mai ales că reducerea fiscalităţii, în România, rămîne un basm, iar numărul compatrioţilor care o ard pe banii bugetului, adică ai dumneavoastră, rămîne mult prea mare. Ca atare, noi pomeni electorale, prin majorări de salarii şi alocaţii, riscă să dezechilibreze grav finanţele ţării. Ca să acopere gaura, Guvernul va mări impozitele, ceea ce va băga în colaps sectorul privat, şi aşa vai de capul lui, ducînd la creşterea şomajului şi la degringoladă economică. În aceste condiţii, optimismul Puterii vi se pare nejustificat. Din moment ce nu culegeţi banii din copac, ci munciţi pentru ei, într-un mediu concurenţial, nu vă puneţi problema cumpărării unei maşini noi şi nici a altor cheltuieli de cretini. Vă puneţi, însă, problema dacă n-a înnebunit lumea. AHA! Daţi dovadă de pesimism excesiv. Parcă n-a mai înnebunit lumea şi altădată. Eh, şi-au mai murit unii, ba de foame, ba de altele, mare brînză. Prea dramatizaţi. Vine vara, e bine. Cumpăraţi un Range Rover, luaţi-vă ultima fiţă de tabletă sau, măcar, faceţi-vă praf cu banii de chirie sau de lapte Milupa, pamperşi şi vitamine pentru copil, că o viaţă are omul, şi-odată iese ţara din criză în 2013 şi intră pe dezvoltare. Dacă s-o schimba ceva, aflăm din toamnă încolo. Timp berechet.

  3. Ai perfecta dreptate, nu esti singurul care vrea strazi fara gropi ( adevarate cratere ) .
    Te sustin pana la capat .

  4. Sa puna mana sa aibe grija de curatenia orasului , daca apa potabila nu mai avem sanse sa avem in viata asta.
    Nu cred ca exista o strada refacuta ” ca la carte ” nu peticita , in ultimii ani .
    RUSINE băi PRIMARE , ca domn nu esti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *