CJI bagă 5 milioane lei într-o clădire pentru funcţionarii publici

Distribuie articolul:

Moş Crăciun nu i-a uitat nici în acest an pe funcţionarii publici ai judeţului Ialomiţa, aşa cum îi mai uită uneori pe alţi angajaţi din sectorul privat, ba dimpotrivă le-a făcut o surpriză pe final de an prin intermediul preşedintelui CJI care a reuşit demararea unui proiect controversat cu câteva zile înaintea sărbătorilor de iarnă.

Oportunitate „de porc”

Concret, la finele anului trecut Consiliul Judeţean Ialomiţa a decis că este oportun şi benefic pentru ialomiţeni să aloce 5 milioane de lei (adică 50 miliarde lei vechi reprezentând aproximativ 1,05 milioane euro)  pentru construcţia unei clădiri având drept scopuri declarate îmbunătăţirea activităţii şi pregătirea profesională a funcţionarilor publici, realizarea de cursuri de perfecţionare şi conferinţe cu instituţii publice. La capitolul „Necesitatea şi oportunitatea obiectivului de investiţii propus”, cei care au întocmit documentele precizează faptul că printre deficienţele situaţiei actuale se numără starea avansată de degradare a actualei clădiri care trebuie oricum demolată, iar rezultatul aşteptat de Consiliul Judeţean Ialomiţa este cel din care va rezulta o nouă clădire modernă cu suprafaţa încă necunoscută. Actuala clădire cu suprafaţa construită de 367 mp şi teren în suprafaţă de 2011 mp deserveşte un cantonul silvic şi a fost construită în anul 1972 având regim de înălţime parter.

Hotel pe bani publici pentru bugetarii ialomiţeni

Noua clădire pe care CJ Ialomiţa plănuieşte să o construiască va avea regim de înălţime parter + 3 etaje, parcare pentru minim 10 autoturisme, recepţie, magazie, sală de conferinţe cu o capacitate de minim 100 persoane, bucătărie/spaţiu pentru catering, birouri de lucru, sala de şedinţe şi nu în ultimul rând camere de dormit pentru minim 8 persoane. Curios este faptul că în ceea ce priveşte durata minimă de funcţionare a acestei investiţii, semnatarii acestor documente nu au putut specifica o perioadă de timp clară, urmând ca ulterior să fie stabilită.

Cu siguranţă nu suntem singurii cărora „le miroase de la o poştă” acest proiect ca fiind viitorul tun în domeniul turismului din Amara, cu o probabilitate crescută ca în câţiva ani clădirea să fie vândută sau concesionată de o persoană privată pentru a face foarte mulţi bani de pe urma unei investiţii publice, aşa cum s-a tot întâmplat în Ialomiţa după anul 1990. Cu alte cuvinte, preşedintele CJI Victor Moraru consideră că a rezolvat şi a dus la împlinire toate proiectele promise în campania electorală din 2016, iar ultima grijă a sa a fost să finanţeze un soi de bordel pentru angajaţii din sectorul public la adăpostul căruia să se „trăinuiască” toţi primarii cu secretarele din subordine, toţi şefii instituţiilor de forţă cu toate purtătoarele de cuvânt, precum şi tot felul de directori de instituţii cu amantele din dotare.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *