Tu ştii ce mai face primarul tău?! Azi comuna Vlădeni

Distribuie articolul:

 

În urmă cu doar câteva luni vorbeam despre comuna Vlădeni, și despre investițiile mai mult sau mai puțin necesare comunei, dar astăzi revenim cu amănunte legate de bugetul localității pe anul 2013. În acest sens, comuna a aprobat cheltuirea a 952.000 RON, cea mai mare pondere a banilor se vor îndrepta către investițiile noi, mai precis 726.000 RON. Primarul Lucian Corlău și-ai lui consilieri locali au decis să modernizeze câteva străzi din comună, investiție ce va „înghiți” nu mai puțin  de 571.000 RON. Și cum străzile noi necesită și trotuare la fel de noi, primăria va plăti 80.000 RON și pentru acestea. Nu spunem că planul este unul nereușit, dar toată lumea știe că în zonele rurale, oamenii aleg să meargă pe marginea șoselelor și nicidecum pe trotuare, dintr-un…teribilism, frate cu prostia. O altă parte a banilor a fost îndreptată către dispensarul uman din comună, mai precis 25.000 RON, bani ce vor asigura achiziția și montajul unei centrale termice în cadrul acestui dispensar. Alți 40.000 RON au fost scoși din visteria primăriei pentru achiziționarea unui teren arabil intravilan, nefiind însă precizat și ce anume se va contrui pe acest teren. La capitolul „Autorități Publice” primăria a alocat suma de 10.000 RON, adică 100 milioane lei vechi pentru achiziționarea unui „multifuncțional color”. Ce înseamnă asta?! Păi înseamnă că primarul a fost de acord să plătească „decât” 100 milioane lei vechi,din bani publici, pentru un copiator xerox. Pe lângă obiectivele noi, și-a făcut loc și unul „în continuare”, mai precis „Construcție canalizare menajeră cu stație epurare comuna Vlădeni, județul Ialomița”, obiectiv pentru care s-a alocat suma de 151.000 RON, doar în acest an. Pentru același proiect, s-a mai dispus alocarea a 75.000 RON, pentru „Execuție rețea de alimentare cu energie electrică Stație de epurare-canalizare menajeră”. Primarul Corlău, dar și consilierii locali ai comunei Vlădeni, se pot mândri cu lucrări de mare anvergură, plătite din bani publici, cum este și această Stație de epurare. Sperăm ca locuitorii comunei Vlădeni să beneficieze cu adevărat de această investiție, și să nu o vedem pe lunga listă neagră a localităților ce au plătit bani grei pentru astfel de stații de epurare, și care au ajuns a fi doar clădiri construite cu prea mulți bani, și care nu vor avea nicio întrebuințare. Cât despre portul ce se va construi la Vlădeni, tot pe bani publici, fie ei de la CJI sau de la UE, sperăm să aducă comunei cât mai mulți turiști. Totuși, umblă vorba că Vlădeni ar fi intrat pe această listă, doar pentru că fiul primarului, este un fel de directoraș al Autorității Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, filiala Ialomița, și că acesta din urmă ar fi tras niște sfori pentru construirea portului.

Cristina Ghinea

 

 

 

 


Distribuie articolul:

One thought on “Tu ştii ce mai face primarul tău?! Azi comuna Vlădeni

  1. Cel mai longeviv primar din Ialomiţa, Lucian Corlău, „prietenul” tovarăşei Czerwinschi de la „Propagandă”, era cât p’aci să ajungă secretarul general al C.J. el „terminând” facultatea de drept. Au fost o serie de discuţii pe această temă, unii ziarişti evitând subiectul ţinând cont de „senectutea” edilului.
    Şi, uite dom’le că-l alege lumea! Înseamnă că face, tace şi le face. După câte ştiu, el are un cuvânt greu de spus şi în alegerea edilului de la Făcăeni, adică acela susţinut de Lucică, „iese” sigur, indiferent că dă pâine (şi circ) moca. Brvo lui, bravo lui, partidului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *