Taximetriştii, în vizor şi ei!

Distribuie articolul:

* Poliţiştii Serviciului Rutier au verificat legalitatea transportului rutier în regim de ,,taxi”, pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii au acţionat în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 169 de taximetre. Pentru neregulile constatate, au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 de lei.
Din totalul sancţiunilor, 18 au fost aplicate pentru încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 22 pentru încălcări ale Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, a fost reţinut un permis auto şi retras un certificat de înmatriculare.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de la rutieră pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *