A „nins” cu sancţiuni aplicate „la regimul circulaţiei”

Distribuie articolul:

* Peste 200 de sancţiuni contravenţionale şi 8 permise de conducere reţinute în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la rutieră.

Poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat ieri o serie de acţiuni atât pe linia prevenirii şi reducerii numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, produse în zonele de trecere la nivel cu calea ferată, cât şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acţiunile au urmărit respectarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au instituit şapte filtre rutiere, pentru neregulile constatate fiind aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, din care 6 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu cale ferată.
Totodată, au fost constatate două infracţiuni, ambele pentru conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 336 din Codul Penal.
De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere (4 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată) şi retrase 4 certificate de înmatriculare.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *