Sunteţi aşteptaţi la TÂRGUL AGRICULTURII ROMÂNEŞTI – Slobozia, Ialomiţa!

Distribuie articolul:

Dacă eşti FERMIER, dacă eşti truditor al pământului, dacă creşterea animalelor, a fructelor şi legumelor, şi – în general – dacă faci parte din marea familie a celor care asigură hrana acestui popor, bine-ar fi SĂ NU RATAŢI ocazia de a vă întâlni cu NOUTĂŢILE/OPORTUNITĂŢILE din domeniul agricol!        

 În perioada 9 – 11 IUNIE, în proximitatea a ceea ce se numeşte „Parcul Industrial IMM”, pe drumul naţional Slobozia – Brăila, sunt aşteptaţi producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători și distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale esențiale pentru o agricultură performantă.

Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă și sustenabilă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale.

Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR), în colaborare cu  FarmConect România beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Slobozia, în vederea organizării primei ediţii a acestui TÂRG care îşi doreşte să fie unul dintre evenimentele de marcă ale autorităţilor publice locale, şi în viitorii ani.

Fermierii – probleme, soluţii, deziderate

Dornici să se întâlnească, nu numai datorită nevoii de a schimba impresii şi păreri despre maşini şi utilaje, despre soiuri, despre seminţe, produse de protecţie a plantelor, fertilizatori, ci şi datorită plăcerii de a socializa, de a se întâlni cu alţi fermieri, nu puţini sunt agricultorii care şi-au anunţat din timp prezenţa la această primă ediţie.

Conştienţi de faptul că producţia agricolă este un punct de referinţă pentru economia naţională,  fermierii speră să poată reitera dezideratele lor şi, în acelaşi timp, aşteptările pe care le au de la autorităţi.

Ministerul Agriculturii va fi, desigur, cea mai vizată instituţie a statului. Căci, în opinia fermierilor PROBLEMA IRIGAŢIILOR a devenit una de-a dreptul stringentă.

Convinşi fiind că statul este cel care ar trebui să investească în acest domeniu vital pentru agricultura românească, fermierii intenţionează „să menţină presiunea pe autorităţi” până când Ministerul Agriculturii va face tot ce trebuie pentru ca Sistemul de irigaţii să devină unul viabil, astfel încât să poată deservi cât mai multe dintre fermele agricole. Care, ferme, la rândul lor, conştientizează pe zi ce trece că trebuie să investească în IRIGAŢII, de acest aspect al dotărilor depinzând nivelul recoltelor de grâu şi nu numai!

Şi aspectul subvenţiilor, dar şi cel al împrumuturilor bancare garantate de Stat sunt pe agenda de lucru a oricăruia dintre fermierii interesaţi de viitorul AGRICULTURII, un domeniu al economiei naţionale care pare să fie „motorul” dezvoltării, ştiută fiind contribuţia la PIB a acestui sector de activitate.

Cum va fi decurs întâlnirea fermierilor cu firmele producătoare sau care doar comercializează cele necesare desfăşurării, în condiţii de optimizare a producţiei, dar şi ce anume preconizează organizatorii că urmează a se schimba în bine, rămâne să aflăm la faţa locului, acolo de unde vă vom şi transmite ştiri însoţite, desigur, de imagini grăitoare.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *