Refugiaţii din Ucraina au ajuns şi în Ialomiţa. Şi ne costă!

Distribuie articolul:

„Trecem cu toții printr-o perioadă specială. Apar alte priorități, alte situații deosebite unde trebuie să oferim soluții speciale. Este bine că ne întâlnim lunar, în cadrul Colegiului Prefectural dar vreau să stiți că nu trebuie să așteptăm să treacă o lună ca să rezolvăm o problemă. Știți că derulez o serie de deplasări în instituțiile publice. La unii dintre dumneavoastră am ajuns, la unii urmează să merg. Singurul scop al acestor întâlniri de lucru este acela de a identifica problemele cu care vă confruntați, să încercăm să fim cât mai operativi în rezolvarea lor. Nu uitați prioritatea noastră sunt cetățenii!“ a precizat Marin Constantin – prefectul județului la finalul ședinței de Colegiu Prefectural.

Perioada „specială” incumbă, în opinia prefectului şi situaţia refugiaţilor din Ucraina, din cauza războiului desfăşurat pe teritoriul Ucrainei, ca urmare a atacului armat din partea Rusiei.

Până ce se va trage totalul…

Câţi ucraineni au venit în Ialomiţa, cu siguranţă că se va şti atunci când războiul se va fi terminat, iar noi vom vrea să aflăm cât ne-a costat faptul că am fost „oameni de omenie” şi vecini „pe cinste” care au sărit în ajutorul celor aflaţi la nevoie. Până atunci, din documentele oficiale am aflat că, ÎN LUNA MAI, total cheltuieli ocazionate de găzduirea ucrainenilor se ridică la fix 81.340 lei. În lei vechi, ar fi peste 800 de milioane.

Diferenţiat, cazarea a însemnat 58.100 lei, iar hrana a însemnat 23.240 lei. Asta este suma cheltuită în luna MAI. Dar războiul a început în luna februarie, şi cine ştie când se va termina…!   

O fi mult, o fi puţin, ne interesează numai în condiţiile în care analizăm cine sunt firmele care au fost gazdele oaspeţilor. Şi firmele au fost: SC TIMP IMPEX; SC MATACHE & CO SRL şi, desigur, TBRCM S.A. Amara – societatea statului care, an de an, primeşte pensionarii trimişi cu ajutorul Statului la „BĂI” în Staţiunea Amara, Hotel „Ialomiţa”.      


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *