Acţiuni pe AGENDA Prefectului de Ialomiţa

Distribuie articolul:

Aşa după cum aţi aflat, judeţul Ialomiţa îl are Prefect pe domnul Marin Constantin. PSD-ist cu state vechi în Administraţia Publică (fost primar, fost subprefect, fost …şi actual „activist de frunte” în Organizaţia PSD Ialomiţa),  Costică (aşa îi zic prietenii) pare să fi înţeles că dacă vrei să nu te fluiere „ultraşii” (mai ales cei din tribuna presei!) musai să respecţi, mai ales Legea Transparenţei Decizionale. Angajându-şi drept consilier pe probleme de comunicare, o jurnalistă, domnul Prefect a început („în forţă”, chiar!) a transmite către mass-media acţiunile întreprinse (sau la care doar a participat ca invitat) de către Instituţia Prefectului Ialomiţa.  

Şi ar fi de-a dreptul impardonabil ca, după ce am cerut de-atâtea ori să ne fie comunicate informaţii despre activitatea instituţiilor de pe raza judeţului, taman noi să ne facem că nu are importanţă acţiunile la care a descins Prefectul, uneori dimpreună cu „staful” din Prefectură, nu?  Aşa că, iată, am făcut un „buchet” din informaţiile transmise zilele trecute pe adresa redacţiei ziarului Ştirea.

 Mai „pe larg” despre…

   * Sub egida «Ialomița-dintotdeauna pentru totdeauna», Instituția Prefectului Județul Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, Garda de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița și Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița pun bazele unui program de protejare a mediului înconjurător- «Ialomița, casa noastră curată și frumoasă».

Concret, programul de protejare a mediului vizează, în principal, sancționarea participanților la traficul rutier care aruncă gunoi din autovehicule. Autoturismele aparținând Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița și cele ale Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița vor fi echipate cu camere video, tocmai pentru a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă gunoiul din mașină. Polițiștii aflați în serviciu vor opri în trafic autoturismul, urmând ca la final Garda de Mediul-Comisariatul Județean Ialomița să elibereze sancțiunea contravențională.

«Fiecare dintre noi a fost pus în situația de a vedea cum un șofer aruncă efectiv pe geamul mașinii un pachet de țigări, un pet, diverse ambalaje sau, mai rău, saci întregi cu gunoi. Știm cu toții că abandonarea gunoiului este interzisă, însă nimeni nu face ceva concret în acest sens. Aruncarea de resturi în alte locuri decât cele special amenajate trebuie sancționată. Ce vă propun eu astăzi este un punct de plecare. Mă voi asigura că proiectul va funcționa și va fi extins» a concluzionat prefectul județului, în cadrul întâlnirii.

* Prefectul județului Ialomița a participat (luni, 14 februarie) la evenimentul ocazionat de prezentarea raportului de activitate al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru anul 2021. „Desfășurați o activitate caracterizată de atenție și corectitudine. Având în vedere împrejurările pandemice în care v-ați desfășurat activitatea, vă împărtășesc că sunt plăcut surprins de promptitudinea cu care reușiți să răspundeți solicitărilor cetățenilor pe acest segment de activitate. Înainte de a vă felicita, vă solicit public să manifestați aceeași rapiditate și seriozitate în desfășurarea activității dumneavoastră“ a precizat prefectul în cadrul acțiunii.

Potrivit datelor prezentate, în anul 2021 au fost emise, 10842 de permise de conducere, dintre acestea 4.743 fiind permise obținute în urma susținerii examenului, 13 permise fiind model vechi, anterior anului 1995, preschimbate, pentru 378 de permise au fost modificate datele, 449 permise de conducere au fost preschimbate din permise de conducere străine, 4.857 de permise au fost reînnoite, 372 de permise au fost emise ca urmare a solicitării unui duplicat, iar 30 de permise au fost rebuturi. La nivelul județului Ialomița, în evidențele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, la finalul anului precedent figurau 91.454 posesori de permise de conducere, dintre aceștia 10.440 de posesori având permise de conducere anterioare anului 1995.

În altă ordine de idei, la nivelul Serviciului au fost primite, în cursul anului trecut, 14990 de documentații pentru înmatricularea vehiculelor, astfel încât la finalul anului precedent parcul auto al județului Ialomița era compus din 97184 de vehicule, dintre acestea 80.830 de vehicule aflându-se în proprietatea persoanelor fizice. Potrivit datelor statistice, în perioada analizată s-au efectuat 9.656 operațiuni de radiere și 2.134 operațiuni de autorizare provizorie.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *