Ministrul Agriculturii prezent la târgul FarmConect

Distribuie articolul:

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) anunță prezența Ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la deschiderea oficială a târgului FarmConect România ce are loc joi, 9 iunie, începând cu ora 10:00, și a Prim-ministrului Nicolae Ciucă, în a doua zi a târgului. Târgul FarmConect România are loc în perioada 9-11 iunie 2022 în orașul Slobozia în zona Parcului Industrial Platforma IMM. 

Târgul FarmConect România este organizat de APPR cu sprijinul Primăriei Slobozia si al Faire de Libramont, cel mai mare târg în aer liber din Europa, în calitate de Partener Tehnic. Intrarea la târg este gratuită și se face pe baza unui cod de acces QR. Pentru a intrat în posesia lui, persoanele interesate trebuie să acceseze site-ul târgului și să completeze formularul de contact de pe pagina Ia-ți bilet gratuit!, urmând să primească un cod QR pe care îl vor prezenta la intrare. 

„Salutăm prezența domnilor Nicoale Ciucă, Prim-ministrul României, și Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii, la târgul FarmConect România organizat în inima Bărăbanului, la Slobozia. Susținerea domniilor lor certifică poziția geografică strategică pe care orașul nostru o are în centrul celei mai mari aglomerări urbane din țară, aproape de toate căile de comunicații importante. Târgul național FarmConect România oferă acces întregii industrii agroalimentare la informație, tehnologie și know-how și conectează toți reprezentanții lanțului alimentar, de la producătorii de inputuri agricole, până la consumatorul final.”, a declarat Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia.

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu este de părere că fermierii din România au dovedit pe parcursul anilor că pot face performanţă şi afirmă că aceştia sunt implicaţi direct în dezvoltarea spaţiului rural asigurând totodată şi securitatea alimentară a ţării. Acesta a mai afirmat faptul că agricultorii trebuie să fie susţinuţi în actualul context geo-politic şi că târgul FarmConect România este locul ideal unde autorităţile îi pot întâlni pe fermieri şi pe partenerii acestora pentru a identifica soluţiile potrivite pentru dezvoltarea agriculturii naţionale.

„Susținem astfel de acțiuni de amploare care se adresează tuturor fermierilor din România și, în același timp, ajută consumatorul final să înțeleagă cum se face hrana în țara noastră. Apreciem deschiderea pe care târgul FarmConect România o are față de cele mai mari expoziții similare din Europa și legătura cu experți internaționali pe teme de actualitate care fac obiectul dezbaterilor comisiilor de la Bruxelles. Considerăm că acest târg va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre fermierii români și companiile locale.”, a declarat Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

Târgul FarmConect România devine o puternică platformă de comunicare și reprezentare a intereselor fermierilor români atât în fața mediului de afaceri local, cât și a oficialităților la cel mai înalt nivel. De asemenea, propune o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că este organizat și asumat în întregime de fermieri și se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist și consumatorului final. Astfel, târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică. Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale. Valorile care stau la baza organizării sale sunt transparență, sustenabilitate, comunitate și informare corectă.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *