Şi Moraru, ca băieţii! Adică, lăudăros din teribilism…

Distribuie articolul:

* Aţi auzit, nădăjduiesc, replica „servită” pe micul ecran, şi-anume: „Mai taie din ele, dă-le dracului”! Aşa-mi vine să-i zic şi eu lui Victor Moraru, alesul celor câteva sute de cetăţeni care s-au prezentat la urne şi l-au şi reales pe el, doar pe el…

Şi-asta, deoarece zilele trecute am putut citi – a se reţine c-a fost „cu manta”, nicidecum că am „navigat” eu în cronologia lui! – această belicoasă declaraţie a primarului care este. „Miercuri, 16.10.2013, am avut deosebita placere si onoare sa primesc diploma de excelenta pentru rezultatele remarcabile obtinute, in calitate de Primar al orasului Amara, pentru transformarea orasului Amara intr-o statiune balneara de referinta, pentru o noua abordare de incredere si respect in relatia cetatean-autoritate, diploma oferita de Fundatia Nationala „Romania 2000” .M-am simtit onorat sa primesc aceasta distinctie, mai ales ca in anii precedenti, diploma de excelenta a mai fost acordata unor personalitati precum Presedintele Romaniei, dl Ion Iliescu (2003), acad.Constantin Balaceanu-Stolnici, acad.Mugur Isarescu, fostul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, soprana Felicia Filip, domnului Adrian Nastase, etc. Multumesc Fundatiei Nationale „Romania 2000”, pentru aceasta distinctie, le urez succes in continuare, in organizarea unor asemenea evenimente si dedic aceasta distinctie cetatenilor orasului Amara, pentru increderea acordata” . Dincolo de faptul că, la fel ca mulţi „internauţi”, musiul nu pune diacriticele, dar sigur are impresia că respectă Limba română, m-a indignat lăudăroşenia-i aproape deşănţată. Şi cum n-aş fi indignată dacă eu ştiu ce purcoi de bani a avut ’mnealui la îndemână pentru a face cât(e) a făcut… Căci, dincolo de bugetul pe care-l „toacă” fără ca vreun consilier să i se opună, au fost sute de miliarde de lei „aruncate” pe lucră(tu)ri de genul defrişării dendrologice, operaţiune „asezonată” cu alte şi alte cheltuieli care peste un an-doi, mai mult ca sigur că se vor cere suportate-n plata bugetului Consiliului local al oraşului Amara…Faptul că don’ Moraru spune c-a primit Diplomă, dar nu spune şi câte sute de miliarde de lei intră anual în conturile celor trei Hoteluri care-i găzduiesc pe bătrânii veniţi la tratament balnear, başca prezentarea facilităţi acordate, chipurile, întru dezvoltarea mediului de afaceri, nu înseamnă decât că se laudă mizând pe faptul că „mulţi văd, puţini pricep!” cum stă, în realitate, treaba…urât mirositoare!


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Şi Moraru, ca băieţii! Adică, lăudăros din teribilism…

  1. Diacriticele astea mie chiar ca nu mi se par esentiale-n viata.Adica pot sa-nteleg ce zice interloctorul si fara virgulite si caciulite.La urma urmei asa sint eu,de moda veche,un romantic cum ar veni,asa.Si nu uita ca te iubesc,pentru ce faci,n-as vrea sa creada altceva distinsu-ti sot))

    1. Sigur că din context ne putem da seama că una-i mâna şi-alta e mana, că una-i până şi-alta e pana…ş.a.m.d. Dar mi-e că se mai întâmplă şi suprapuneri care pot schimba înţelesul frazelor…

  2. Vreti sa vedeti cit de bun manager este? Intrati pe site-ul curtii de conturi ialomita si cititi raportul cu rezultatul controlului de audit de anul trecut. Va veti minuna.Daca la Slobozia sunt pagube estimate la 2 miliarde sa vedeti acolo amenzi ne luate in evidenta si neincasate in vcaloare de 8,61 miliarde lei vechi. Problema este ca unele s-au prescris si cineva va trebui sa le plateasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *