„Românii nu sunt cerşetori sau profitori”

Distribuie articolul:

Într-un comunicat de presă remis şi redacţiei ziarului Ştirea, domnul deputat CALOIANU MARIO ERNEST a ţinut să precizeze : « Am fost surprins şi indignat de declaraţiile făcute de Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Ideea de a amprenta imigranţii români din Germania este total opusă unei Europe deschise, libere şi democratice. Consider că este inadmisibil ca un politician care ocupă o asemenea funcţie să facă asemenea afirmaţii demagogice şi lipsite de toleranţă. În apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, cei care nu au nimic pozitiv de oferit electoratului recurg la propaganda de tip „străinul este de vină” sau „ţapul ispăşitor”. Libera circulaţie a persoanelor şi mobilitatea lucrătorilor reprezintă drepturi ale cetăţenilor europeni, indiferent de naţionalitate. Românii care muncesc în statele membre ale Uniunii Europene, îndeosebi în Italia şi Spania, sunt, în marea lor majoritate, oameni serioşi, care contribuie din greu la economia şi bunăstarea acelor state, inclusiv la sistemele de protecţie socială. S-au integrat fără probleme în societăţile respective şi reprezintă o resursă valoroasă de capital uman.

Românii nu sunt cerşetori sau profitori. Resping categoric această etichetare tendenţioasă. În viaţa mea profesională am cunoscut experienţa de a lucra în Europa Occidentală. Am fost angajat, iar ulterior şi director, al unor importante firme din Italia şi Spania. Pot afirma în cunoştinţă de cauză că angajaţii se diferenţiază prin competenţe şi voinţă de a munci. Cine diferenţiază prin naţionalitate, discriminează. Cel mai mare pericol la adresa proiectului european provine din erodarea suportul popular, democratic. Scăderea încrederii în Uniunea Europeană este generată tocmai de contradicţia între valorile europene, pe de o parte şi politicile şi luările de poziţie ale unor politicieni şi oficiali europeni, pe de altă parte. Declaraţia lui Elmar Brok reprezintă încă un trist exemplu în acest sens. »

 

 

 

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “„Românii nu sunt cerşetori sau profitori”

  1. Ba da. Românii sunt CERŞETORI ŞI PROFITORI. Nu încercaţi să mă convingeţi de contrariu, fiindcă vă dau exemple din toate categoriile sociale de cerşetori şi, mai ales, profitori. Chiar şi cei care pleacă „pe bune”, pleacă pentru salarii mai mari, deci, profită!!!

  2. Cine face o aroganţă poporului român, guvernul american, care a trimis-o pe Victoria Nuland să ne spună că îi pasă de ce se întâmplă cu Justiţia în România sau premierul guvernului român, V. Ponta, care, de câteva zile, a intrat la scuteală din funcţia de prim-ministru, catadicsind a-i comunica zisului popor că e dus unde a-nţărcat mutul iapa?

    Cine consideră România o colonie cu guvernator şi pe români nişte indigeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *